Skoleklar?

Med kun to uker til skolestart tipper jeg det er mange som begynner å bli skoleklare. Jeg tenkte å dele noen av mine tips til både forberedelser, og hvordan man kan klare seg bra gjennom hele året.

For ett år siden bestemte jeg meg: jeg skulle ha orden i sakene. Jeg kjøpte to ringpermer, ett til hvert semester, skilleark og en god del notatbøker. Jeg ordnet permene etter semester og fag, og etter hvert forelesning rev jeg ut arkene fra notatbøkene og satte de på plass i permen. Det krever at man gidder å sette inn de arka etter skolen, men jeg fikk virkelig igjen for det på slutten av året. Da jeg skulle lese til eksamen hadde jeg full oversikt over fagene, hvilken rekkefølge og dato vi hadde hver forelesning, og det var kjempelett å bla opp i permen. Det skal jeg definitivt gjøre i år også!

…og en egen praksisperm så klart!

Når det gjelder skolebøker kjøpte jeg mye brukt. Det blir jo mye billigere, men nå som utdanningen (for barnehagelærer) er ny er det sikkert mange nye bøker også. Det jeg har lært fra i fjor, er at jeg skal finne de fleste bøkene på nett. Søk litt rundt, se på pensumlista og se om du finner bøkene du skal ha på nett. Sammenlign prisene, for det er ofte mange steder som har supertilbud. Det er i hvert fall MYE billigere enn å betale 500,- hos en bokhandler for en tynn bok du kanskje skal ha halvparten som pensum…

Det blir mange bøker i løpet av et skoleår

Og vent litt før du kjøper alle bøkene på pensumlista! Jeg har klart meg veldig fint uten flere av bøkene, og de fleste kan du faktisk låne på bilbioteket også 🙂

Ellers: kanskje et nytt klesplagg, en ny skoleveske? Det er alltid godt å være litt ny til skolestart 😀 Lykke til alle nye studenter, og velkommen tilbake alle gamle!