En mannlig sykepleier? – No problem!(?)

Hallo, Kristian her!
I dag skulle jeg egentlig blogge om hvilke fasiliteter vi som studerer på campus Elverum har tilgjengelig…, men noen (kan vi la være å nevne navn? Takk!) har ikke gjort jobben sin skikkelig. Innlegget blir derfor utsatt til neste uke. Sorry!! Tema i dag blir: «Gutt..MANN, på sykepleien.»

Hvordan er da å være gutt…MANN, på sykepleiestudiet? Enn så lenge så synes jeg det helt topp! VI er riktig nok en liten flokk haner i et hav av høner (det er kanskje noen av «gutta» som synes det er ganske greit?) Men back to business! Det er stadig flere menn som utdanner seg til å bli sykepleier. Skjønt det er noen videreutdanninger det kanskje ikke er like kult å utdanne seg til hvis man er mann, f.eks. «helsesøster» eller «jordmor»…? På den annen side: hvor mange er det som vil at «jordfar» skal ta imot barnet ditt ved fødselen?

Jeg har observert litt rundt på forskjellige forum for å se hvilke meninger yngre har om mannlige sykepleiere. De fleste ønsker dem alle hjertelige velkomne . Men så er det noen fordommer som går igjen:
» Han søkte på sykepleien fordi han ikke kom inn på medisinstudiet: Jeg påberoper meg retten til å tale for empatiske og kjærlige mannfolk; det er feil! Vi utdanner oss til sykepleiere, fordi vi vil ta vare på andre og det er et spennende yrke!
» Alle mannlige sykepleiere er homofile!: Haha, joda det finnes noen av oss… Men jeg kjenner mange flere heterofile mannlige sykepleiere, enn homofile mannlige sykepleiere.
» Mannlige sykepleiere er mindre omtenksomme enn de kvinnelige: Jeg tror ikke det er det at man er mindre kjærlig eller omtenksom, men heller det at menn og kvinner har forskjellige tilnærmingsmetoder. En mann ville kanskje slengt en vits og prøve å muntre opp, mens en kvinne kanskje ville finne en klut tørke tårene (Okei, feminister, ikke drep meg. Bare stereotypier)

Problem?

Har jeg møtt noen utfordringer?
Joda.. Men mest hos den «eldre garde». Det har vært især kvinnelige pasienter som vil ha en kvinnelig sykepleier, noe som er forståelig?? Enten kaster de deg ut, eller så tror de at du er legen og forhører deg om du har familie, og om de kan få spleise deg med en niese…(og det kan vel egentlig være en fordel på mange måter…skjønt jeg heller vil spleises med en nevø!).Men ellers..få eller ingen utfordringer! Jeg opplevde at pasientene etter de første gangene du var inne og hjalp dem, ble de etterhvert vant med at du var mann og ikke en kvinne.
Oppsummert har jeg, som mannlig sykepleierstudent, det som plommen i egget! Jeg har funnet meg godt til rette trives kjempe godt. Jeg kunne ikke valgt bedre! Mye av æren for det skal gå til Maren, Kristine & Johanne som er tre..unge kvinner… som jeg studerer godt med og er blitt veldig glade i!

Johanne er asosial…eller (sjekk det gliset!)?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s