Øvingsavdelingen! – Der morgendagens mirakler blir til

Hei! Jeg håper dere alle har storkost dere i helgen, om dere så har tatt det med ro, eller om dere har hatt et par artige kvelder med en flaske vodka som jeg har gjort … redusert.  Uansett, i dag skal dere få høre om øvingsavdelingen, der morgendagens mirakler blir til! I dette innlegget har jeg også benyttet meg av «lenker», bla. annet til en video som viser øvingsavdelingen «in-action».

Øvingsavdelingen på skolen er stedet hvor vi har muligheten til å lære en prosedyre, om igjen og om igjen … til vi mestrer den 100%. Skulle vi beklageligvis myrde pasienten er det bare og re-starte han eller bytte batterier på vedkommende … Øvingsavdelingen  er toppmoderne og utstyrt med utstyr verdt flere 100 000! Vi har alt fra simuleringsdokker som kan både gråte, snakke, svette, bli cyanotisk, osv. Vi har oksygenuttak i veggene, takheiser, kateteriserings utstyr og alt annet du ellers vil finne på en vanlig sengepost eller et sykehjem (for uten … legemidlene). Exciting!

Flinke jenter
Søster, er alt vel med meg?

Rom 1 & 2 er relativt like.  Rom 3 er mer som et akuttmottak og utstyrt med en operasjonssal og et isolat/simuleringsrom.  Rom 1 & 2 har vært rommene som har blitt mest brukt til egenøving, siden det er de rommene som er størst. Her er lytter Kristine, Julie & Maren (fra venstre) på John Doe for å se om han har KOLS eller en Pneumoni. Bedre sykepleiere skal du lete lenge etter!

"Scrubbing in"
Let’s scrub in! (Rom 3)

Denne vasken her klør jeg i fingrene etter å bruke. Bare stå der og late som jeg befinner meg ved siden av Dr. Sheperd fra «Grey’s Anatomy», sukk…

Operasjonssalen.. :)
Noen som vil være pasient og øve med meg…? «Skalpell!»

Men det er også ganger da hele kullet skal ut og øve sammen og samtidig! Og da er det langt i fra plass til ca. 200 stk. i øvingsavdelingen. Da er det kun en ting som gjelder, mitt «favorittsted», Idrettshallen!

Vi har plass til alle!

Det er ikke ofte vi er i idrettshallen og har undervisning. Vi hadde en del av forelesninger i 1. semester i idrettshallen, men da hadde vi forelesninger sammen med idrett og tannpleie med fokus på folkehelse. Ellers er vi øvingsavdelingen eller auditoriene.

2013-08-19 14.18.03
Flere senger.

Jeg er glad jeg studerer på Campus Elverum, vi har det nyeste utstyret og de beste lærerne. Men det jeg synes er best med å studere på Elverum er det godemiljøet blant oss studenter, og forholdet mellom lektor og student. Det er ingen ting i veien for å besøke dem en rask tur på kontoret deres…om det er for å smøre dem til neste eksamen, eller om du trenger litt hjelp.

Her er til slutt en video som viser mye mer av øvingsavdelingen enn de bildene jeg har postet. Håper dere har fått et lite inntrykk av hvordan fasilitetene våre er. Vurderer du å søke neste år? Elverum er plassen!

– Kristian

PS. Her er en link til noen andre fasiliteter ved Campus: Klikk meg!