Et lykkelig tilbakeblikk – 1. studieår!

Hurra meg rundt!
«Jeg husker det som om det var i går…» at jeg  hadde min første dag på sykepleiestudiet på Campus Elverum. Som alle andre følte jeg meg som en vandrende klump av gelé…spent var jeg og!  Spent på hvordan de første ukene skulle bli. Spent på hva jeg skulle lære, og ikke minst: spent, spent på  om jeg kom til å overleve «fadder uka».  Sistnevnte overlevde jeg helt fint uten en skramme!  Ikke så rart da jeg ikke deltok på noe…ups!

Her er et tilbakeblikk på tre av de beste og minnerike hendelsene fra forrige studieår…kanskje blir du inspirert? Jeg krysser fingra!

Pugging til AFB-eksamen, også kjent som hyttetur

Kristine, Johanne og Maren (godjinten!), følte at vi måtte komme oss vekk fra kjas og mas. Dessverre nærmet AFB-eksamen seg, da måtte vi kombinere! Vi planla hyttetur til Budor, og beleilig nok kjenner Maren en fyr med en fin hytte på Budor. Hytta hadde strøm, flere soverom, kjøkken og  det viktigste: flatskjerm og hjemmekino. Til alles store skrekk var det ikke innlagt vann. Men det gikk mest utover Johanne. Hun hadde vært snill. slitt og båret masse vann fra brønnen. Denne generøsiteten benyttet vi oss andre av, oh yes! Da det var Johannes tur til å dusje, var det ikke igjen nok vann …trist. Det var en nydelig tur, med litt vin og masse lesing. Anbefaler virkelig at alle som skal opp til eksamen i anatomi låser seg inne en helg og drikker vin…pugger!

2013-01-23 21.25.06
«Hvordan spise is» – a lá Johanne

Læææsing!
Maren blir forhørt av Kristine
blogg,sykpraksis- (1 of 1)
En velfortjent pause 🙂
(Bilde: Johanne Heggelund)

Internasjonalt studentmiljø – jeg ble en «buddy»!

På fronter lurte det internasjonale-kontoret på om noen ville være  «fadder for internasjonale utvekslingstudenter». Dette ville jeg prøve og slang inn en søknad og håpte på det beste! Slik dere allerede har gjettet, ble jeg plukket ut, sammen med Maja og Magnus, fra sykepleie- og idrettstudiene.

Som «buddy» (som  «fadder» heter på engelsk) skulle vi integrere utvekslingsstudentene med hverandre, på skolen og i lokalsamfunnet, en morsom oppgave! Jeg liker ordet «buddy» bedre enn «fadder». Jeg følte meg mer som en venn.Magnus, Maja og jeg hadde flest utvekslingsstudenter fra Spania og Tyskland. Hva gjorde vi for å integrere dem? Jo, nå skal du høre: vi spilte bowling, spiste pizza, spilte paintball, dro til Sverige…osv.og det beste? Høgskolen i Hedmark betalte!

Laura og Andrea fra Spania 🙂
«Amamaos a Noruega» «Vi elsker Norge»

For meg var det beste med å være en buddy at jeg ble kjent med mennesker fra hele verden, slik som Laura og Andrea (dvs. gratis overnatting i Spania). I tillegg får du 2 studiepoeng og blir prioritert hvis du søker utveksling…også er det greit å ha på CV’n!

blogg,typicalnday (3 of 3)
«Ta på deg disse klærne riktig» – lek, mange interessante kombinasjoner.
blogg,typicalnday (1 of 3)
«Exhausting!»
blogg,typicalnday (2 of 3)
Klar-ferdig-gå…på snørra!

Høydepunktet som «buddy» var da vi arrangerte en «Typical Norwegian – day», rett før 17. mai,  på campus Elverum. For alle buddies og utvekslingsstudentene til høgskolen. Opplegget ble egentlig tatt litt på sparket, siden vi var så flittige…*kremt*! Men det ble bra og studentene satte pris på det! Vi arrangerte potetløp, sekkeløp, trillebårløp…m.m. Det var mye kappløp, til utvekslingsstudentenes store skrekk.. «What!? Is this what you’re doing on your constitution day!? It’s so ..exhausting!» …Vi nordmenn er noen tøffinger. Vi grilla også, nam!  Og noen erfarte også rusmidlet «snus» for første…og sannsynligvis siste gang. En kjempe trivelig dag!

«Typical Norwegian day» på Terningen med studenter og buddies fra nesten alle campus!

Sykehjemspraksis

Yes, første praksisperiode! Igjen kjente jeg på spenningen jeg følte første skoledag. Jeg hadde mine forventninger siden jeg hadde jobb på et sykehjem fra før…men spent? Ja, det var jeg!  «Vil noe være annerledes!?» , «Kommer jeg til å lære noe?», «Hvordan er pasientene, og ikke minst veilederne»? Jeg gledet meg, dog gruet meg vanvittig til å være på vakt kl. 07.00 (noen nåde fantes ikke).  Jeg trivdes utrolig godt på praksisplassen min! Og veilederen min, sykepleier Marie, var helt fantastisk! Hun tok med Ida (min studentkollega) og meg på alt som var av sykepleieroppgaver. Jeg erfarte og lærte masse! Gled deg!

Smil! God gjengen på vaktrommet! 🙂
Fra v. Emilie S. Holm, Mari Stensbak & Erlend Buflod

I praksis fikk jeg virkelig testet ferdighetene og kunnskapene mine. Noe kunne jeg bra, og noe kunne bli bedre…learning by doing!

Oppsummert var de to første semestrene lærerike, spennende og krevende. Det er ikke lenger «kjære mor, jeg vil ikke gjøre lekser!»…puh. Høstferie har vi heller ikke… Men vil du, så kan du! Sykepleien er fantastisk!

Have a nice week, tienen una gran semana, haben einen tolle woche! osv. (jeg er jo mr. international).

– Kristian

PS.  Hvis du kunne tenke deg å utveksle eller være «buddy», følg med på Fronter-rommet «Internasjonalisering Campus Elverum». For dere som studerer ved andre campus finnes det nok liknende rom. Som sagt, å være buddy anbefales på det sterkeste!