Har du motet som kreves for å bli en sykepleier?

«Åh, sykepleierutdanningen er enkel!», har jeg hørt noen si, eller «Sykepleiere er de som ikke var flinke nok til å komme inn på medisinstudiet.». Hurr, vet disse folka hva de egentlig snakker om? Nope!  Sykepleierutdanningen er langt fra lett, men på den annen side..er det egentlig noen utdanninger som er lette og ikke krever arbeid? Nok om det…Kanskje er du interessert i sykepleie, men har du det som kreves!?

Vi sykepleiere må kunne mangt om meget. Vi er nesten som poteten,  vi brukes til det meste. En ting er å erverve deg fagkunnskaper, det er tross alt derfor du går på skolen. Fagkunnskapene er det høgskolen sitt ansvar å gi deg, skjønt du må ta ansvar for egen læring! Men jeg vil påstå (kjære lektorer ikke stryk meg hvis dere er uenige) at de grunnleggende, personlige egenskapene som en sykepleier har er medfødt. Og for meg er den viktigste egenskapen empati. Har du ikke empati har du ikke noe på «sykepleien» å gjøre, byeeee! En annen viktig egenskap er mot. Det kreves mot å stå sammen  pasienten når han har det vondt, til tross for at du opplever det som ubehagelig. Det kreves mot å si i fra hvis du ser at behandlingen pasienten får ikke er den beste han eller henne. Og det er nettopp dette motet  som jeg  vil forbinde med kunnskap, for jo mer du kan jo mer tørr du!

Maren + Johanne
Johanne er blitt gravid og Maren undersøker!
(o.k..det er en blærescann. Men se så avslappet Johanne er og empatisk Maren er. Sånn skal det gjøres!)

Så kanskje er hemmeligheten for å bli en dyktig sykepleier at man finner og går den «gyldne middelveien»? At man balanserer kunnskap og personlige egenskaper? Ingen vil ha en (for å sette det på spissen) følelsesløs og kald, dog kunnskapsrik sykepleier. Og heller ikke vil man ha en sykepleier som bare duller i vei med deg, men har egentlig ikke snøring på hva han driver med? Det blir som lys og mørke, den ene kan ikke eksistere uten den andre. Du må ha det gode håndlaget, men samtidig være trygg og sikker på hva du gjør. Tror du fremdeles du har det som trengs? Er du empatisk, modig og er interessert i hvordan kroppen fungerer, og hvordan sykdom oppstår og kan helbredes? Hva venter du på!?

To do what nobody else will do, a way that nobody else can do, in spite of all we go through; is to be a nurse. ~Rawsi Williams

– Kristian

Be brave! You can do eeet!
Foto: Lars Marius Palmesen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s