Hedmarkspris og studietips!

Tjoheii!
Snøen har endelig lagt seg og alt er fantastisk! Prakis er snart over (4 vakter igjen) og eksamen i sykdomslære står for tur (ikke fullt så ekstatisk over det..kjenner litt til eksamens nervene…blæH!). Men akkurat nå, mens jeg ligger her, i sengen ..en studiedag og titter ut av vinduet og ser på snøen som laver, tenker jeg «juleferien kan ikke komme fort nok!»Men før det har jeg diverse kor-oppdrag. Til helgen skal vi synge på gamle operaen i Oslo og opptre sammen med  flere stjerner bla.Vinni, det blir stas! Og forrige uke ble koret «mitt» tildelt Hedmarksprisen, en pris som gis til personer, organisasjoner eller institusjoner som viser dokumentert talent og innsats innenfor kunst og kultur. Tidligere vinnere er bla. Odd R Antonsen, Ole Ivars(ja, faktisk…),  og Tone Østli. Jeg er veldig stolt og super happy! Vi holder også en vinterkonsert 17. desember i Hedmarksmuseets aula. Den er utsolgt, men kanskje dukker det opp nye muligheter på nyåret? ;]

«Seieren» smakte godt! ;]

I det siste har jeg mottatt «fanbrev» (I wish) hvor  dere lurer på om jeg leser mye i feriene. Jeg kan med hånden på hjertet si at det gjør jeg ikke! For det første så har vi etter min mening alt for få ferier (but that’s life..I guess. ) så de få vi har nytes. Denne julen skal jeg med andre ord ha 100% skolefri! I motsetning til i  fjor da jeg måtte lese til eksamen i Anatomi, Fysiologi og Biokjemi..som var bitt lagt til 3. januar…kjempe snilt….
Da leste og pugget jeg masse! Men ellers har det ikke blitt så mye lesing i feriene, takk og lov og bank i bordet for det!

Eksamen i sykdomslære er neste uke, og som tidligere nevnt skal jeg ha en puggehelg denne uken med Johanne, Kristine og Maren…blir bra! Å studere med andre er kjempe gøy og lærerikt. Man får flere perspektiver og synsvinkler på faget. Man diskuterer, og lærer av hverandres ulike erfaringer. Denne måten å studere på  anbefaler jeg alle! Et annet tips er å være mye på øvingsavdelingen når den er oppe, da får du øvd på å anvende i praksis (som er et krav for å stå i praksis, se undervisningsplan sykpl. studenter!)

Her er ni  andre tips til god læring og eksamenslesing, hentet fra en artikkel i VG 27.11.2012.!

• Sov åtte til ni timer når du studerer, spesielt natten før eksamen.

• Prøv å studere når du har optimal hjernefunksjon, som vanligvis er rundt 18.00-20.00.

• Unngå å studere tidlig ettermiddag, da er du minst alert.

• Ikke overbruk koffeinholdige drikker. Husk at koffein blir i kroppen i seks til åtte timer.

• Benytt deg av «Re-memorering». Det innebærer å bruke ett minutt på å se over en visuell fremstilling av pensum før man sover. Det første man skal gjøre dagen etter er å se på det igjen. Da skal hjernen få tid til å bearbeide inntrykket.

• Skill studier og fritid. Fokuser når du skal lese, og ha fri når du har fri.

• Unngå «multitasking». Fjern distraksjoner, som Facebook og smarttelefon, når du studerer.

• Bruk tankekart for å oppsummere pensum. Ta bilde av det med smarttelefonen din, og se på det når du venter på bussen – eller når du står i heisen.

• Husk på hva som motiverer deg for å studere.

champe (1 of 1)
Et annet …»tips» er å ta en vinkveld m/jordbær og en skikkelig god vennine. Det lader i hvert fall mine batterier!

Håper dere koser dere midt oppi all julestria. Ha en strålende uke!

– Kristian