Snart jul = juleavslutning med klassa :D

Hei hei, folkens 🙂

DSC_0183

Yo, People! Flere som får Madagaskar-følelse her? 😉

Nå er det bare igjen noen kjappe dager før julen ringes inn! Det har gått altfor fort syns jeg! Vi som har blokkundervisning har forelesninger helt inn til siste uka før jul, så det blir ikke noen lang juleferie på oss dessverre. Jobbe mye har jeg gjort også! Det er vist travle dager i blomsterbutikk de siste ukene før jul! Kan ikke skjønne det? 😮 Ikke har jeg fått noen julestemning enda heller. Jeg er bare halvferdig med julevasken, og ikke har jeg bakt en eneste kake. Er ikke så dreven på dette med julebakst enda, så jeg kjøper pepperkaker og kransekake jeg, og kanskje litt annet, også kan det hende jeg prøver meg på et par enkle slag 🙂 95 % av alle gavene ble kjøpt inn på en rimelig strukturert handletur i går, skikkelig tidlig ute 😉 Den vanskeligste er igjen da! Hva kjøper man til kjæresten liksom? Det er enkelt for dere gutta som kan gå å kjøpe en krisegave hos gullsmeden hvis dere ikke kommer på noe annet, men det er liksom ikke helt der samme for oss jentene (og ja, jeg har allerede kjøpt klokke) :p

DSC_0118

Nærmeste jeg har kommet julestemning..  En av utstillingene på Zoologisk 🙂

Ikke har vi funnet noe juletre enda heller, og det er vist ikke lov å ta den enkle utveien å gå og kjøpe et når man har flere hundre mål med skog har jeg fått høre :p Det er ikke så mye snø å vasse i akkurat nå da, det er jo et lite lyspunkt i den ellers nitriste stemningen man får av å kikke ut ruta når det ikke er snø, og det snart er jul.. Vel vel, jula kommer likevel, er det ikke det dem sier da? Når man ikke har barn er det vel ikke sånn alvorlig krise om ikke alt er på plass til riktig tid heller? For et par år siden tror jeg vi pyntet juletreet 1. dag jeg.. FY! 😉 Hehe! Men vi var borte julaften, så det gjorde ikke noe 😀

20131218_081757

Sjekk den bittelille bussen! Skikkelig søt 🙂

Nå over til det jeg egentlig skulle snakke om, juleavslutning med klassa 🙂 Vi er jo ikke så mange i klassa, og noen hadde allerede tatt turen hjem før jul, men vi som var igjen hoppet onsdag morgen om bord i den søteste lille bussen jeg noen gang har sett, og reiste på fagrelatert juleavslutningstur til Naturhistorisk Museum i Oslo. Jeg syns det var fantastisk gøy, og gledet meg veldig!! Jeg har nemlig, av en eller annen grunn, aldri vært på Naturhistorisk Museum før. Kan ikke skjønne det, for det er jo et skikkelig spennende sted! Å dra dit nå var jo litt som å reise i dyreparken eller Sommerland i Bø elns, man føler seg egentlig litt for gammel, men så er det litt spennende likevel 😉 Vi hadde jo et lite fagrelatert foredrag til å begynne med, så det ble ikke helt barnepreg på det hele, også var det litt morsomt å se alt og liksom «kunne» det vi var og så på 🙂 Det var ikke helt spansk sånn som det ofte er når man besøker slike steder.

20131218_105959

Her var vi delt inn i grupper, også måtte vi finne forskjellige planter i Palmehuset og legge de riktig på tidslinja 🙂 Denne går da fra sen ordovicium og frem til i dag. Altså, grovt sett regner vi med at de første plantene kom på land for ca. 500 millioner år siden.

20131218_110610

Her får vi en innføring i sukkulenter. Hvis du tenker på en sukkulent som en sånn liten plante du får kjøpt i blomsterbutikken, og som ikke trenger så mye vann, så er jo det relativt riktig. Men når du får se den samlingen som står i dette drivhuset her får du et litt annet perspektiv på det. Det forskes mye på plantene ved Universitetet, og her fikk vi også se arter som var så nyoppdaget at de enda ikke hadde fått noe navn. Spennende 🙂

For de som ikke vet hva Naturhistorisk Museum er så er det en del av Universitetet i Oslo. Egentlig er området en gård, Tøyen Hovedgård, som ble gitt til Universitetet i 1812 av Kong Fredrik 6. Området inneholder Zoologisk, Geologisk og Botanisk Museum og Botanisk Hage. Det er faste og periodevise utstillinger der, og til sammen stilles det ut ca. 6,2 millioner objekter til enhver tid. Siden det var vinter der nå fikk vi jo ikke så mye ut av Botanisk hage, så det må nok bli en tur til tenker jeg 😉

Bilder ble det tatt nok av! 😉 Her er et lite utvalg:

20131218_114042 20131218_113525 20131218_112826

Dette er Victoriahuset som opprinnelig ble bygget for å huse en kjempestor vannlilje fra Amazonas. Nå er det mange morsomme og eksotiske planter her inne, og det er også satt ut sommerfugler 🙂 Se den utrolig spennende saken som nesten ligner litt på en plante fra Avatar 😀

20131218_110153

Dette er en ekte avstøpning av et Iguanodon-fotspor funnet på Svalbard i bergarter fra perioden kritt.

20131218_134045

Muligheter for en real hodepine før i tida også! Tenker denne her hadde overgått migrena som jeg sliter med til vanlig :p

DSC_0160 DSC_0159

Dette her var en av de variable utstillingene, og for å være helt ærlig så var jeg både småkvalm og hadde følelsen av at det krøp og klødde etter å ha vært her inne! Det var rett og slett mye dritekkelt her! Men det var lærerikt også.. Jeg fant selvfølgelig en sau 😉 Og her kunne jeg altså lese om alle de ekle små krypene og sykdommene de kan føre med seg, og som jeg kan komme borti når jeg driver med sau. Æsj igjen altså, det er egentlig ikke noe mer å si om dette her, bilder skal dere slippe! Hodgins i TV-serien Bones er nok den eneste som hadde likt seg her :p

DSC_0198

Dette er en liten stein fra Taurus Littrow Valley på Månen. Den ble hentet hjem under måneferden Apollo XVII i 1972, det norske flagget var også med på turen. Dette er gitt Norge i gave fra Richard Nixon som et symbol på Amerikanernes håp om fred i verden.

DSC_0199

En underlig verden man titter inn i når man ser på steiner 🙂

DSC_0113

Mange flotte 3D utstillinger! Ser mer ut som et bilde her men.. Dette er utstoppede dyr og fugler, også er det 3D og malte kulisser 🙂

DSC_0166

H*n er svæær da! 😮 Tenker det skal litt arbeid til for å få dressert denne her :p

Flott juleavslutning, creds til læreren! Anbefaler alle å ta seg en tur på Naturhistorisk Museum i Oslo! Og da gjenstår det bare en ting og si, GOD JUL!! 🙂 Så snakkes vi igjen i romjula 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s