Have a holly jolly Christmas, it’s the best time of the year

537743_10152329091815401_1754874466_n                                                                                                                          

«Hva er jul? Det er ømhet for fortiden, mot for nåtiden, håp for fremtiden. Det er et inderlig ønske om at hver kopp skal flomme over av velsignelser rike og evig, og at hver vei skal føre til fred.«

– Agnes M. Pahro

«Jula er for alltid, ikke bare for en dag. For det å elske, dele og gi kan ikke settes vekk som bjeller, lys og glitter i ei eske på ei hylle.
Det gode du gjør for andre, er det gode du gir deg selv.«

– Norman Wesley Brooks

 

 

I skrivende stund sitter jeg i den julekledde stua hjemme hos mamma og pappa på Rena, med to fine pusekatter på fanget og verdens fineste hund (han på bildet ovenfor) liggende på beina mine. Vi ser på Hjemme Alene og venter på julemiddag nummer titusen denne jula. Også jeg som lurer på hvorfor jeg alltid legger på meg i desember?

Nå er alle eksamener skrevet og utført, vinterkonsert med 1., 2. og 3.klasse musikk vel gjennomført og den siste jobbingen er overstått. Lille julaften satte jeg snuta hjem til lille Rena og den fantastisk fine familien min. Jeg har i alle mine 23 år her på jorden vært helt oppslukt i alt som har med jul å gjøre, og også i år ble jula alle tiders!

Denne videoen har blitt delt opptil flere ganger, men det stopper meg ikke fra å dele den en gang til. Her er en video der jeg og samboerne mine, Richard og Kristin synger Vi tenner våre lykter på vinterkonserten vi hadde 19.desember:

Til tross for at jeg startet juleferien min med 39 i feber, kaktus i halsen og en veksling mellom å være kald og varm (er jeg allerede i overgangsalderen mon tro?) har juleferien min hittil vært helt perfekt. Jeg har fått slappet av, sovet ut, spist masse god mat, åpnet utrolig mange fine gaver, møtt venner jeg ikke ser så ofte, sett på Disney-filmer, tilbragt mye tid med familien og rett og slett storkost meg hver eneste dag.

Jeg er så ubeskrivelig heldig å være en av de som har tak over hodet, god mat på bordet, familie og venner som er glad i meg, pakker under juletreet og alt jeg måtte trenge – og enda mer til. Dessverre er det altfor mange som ikke har det sånn. For meg er julen den fineste tiden i året, men sånn er det dessverre ikke for alle. Mange hjem er fylt med frykt, vold, alkohol og det som verre er, noen er ensomme og har ingen å dele julen med, noen har ikke tak over hodet engang. Med en gang maten er inntatt og pakkene er pakket opp gleder jeg meg til neste jul, og det gjør meg så uendelig vondt å tenke på at det fins så utrolig mange som av forskjellige grunner gruer seg til noe jeg selv syns er så fantastisk.

IMG_4236Jeg slapp tidenes bombe på julaften i år. Jeg fortalte nemlig familien min at jeg mest sannsynlig ikke blir å se ved middagsbordet neste julaften. Julen handler om så utrolig mye mer enn god mat og pakker. Jeg har det så ufattelig bra selv, så hvorfor ikke bidra til at andre også skal ha det bra?

I alle år har det dreid seg om meg, hva jeg får til jul, hvor mye mat jeg kan spise og hvor mange julefilmer jeg rekker å se. Jeg vil tørre å påstå at jeg er en veldig kjærlig og omtenksom person, og det er få ting som gjør meg så vondt som å se andre ha det vondt. Det er på tide at jeg ikke bare tenker at andre skal ha det bra – men gjør noe med det!

Og det var dagens lille skjennepreken til meg selv. Med dette sagt vil jeg ønske alle en riktig god jul og en godt nytt år. Ta ingenting for gitt, vis kjærlighet og omsorg, og ta godt vare på hverandre. Kos dere videre – god jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s