En sykepleierstudents nyttårshilsen

Kjære landsmenn, lektorer og lektorinner, medstudenter og studiner, halvsøstre og halvbrødre.

Dette har vært et år fylt med gode minner, ny kunnskap og nye erfaringer. Selvfølgelig  har ikke året bare vært rosenrødt—men også motgang gjør oss sterkere former oss som mennesker. Kanskje det viktigste jeg har lært i mine 1 1/2 år som sykepleierstudent er å gjemme på de gode minnene og lære av de vanskelige erfaringene. Slik at du i liknende situasjoner i fremtiden er rustet og kan mestre dem bedre. Nå står et nytt år står for døren, et nytt år og nye muligheter. Eller som Brad Paisely sa:

«Tomorrow, is the first blank page of a 365 page book. Write a good one.»

I møtene med pasientene mine har jeg opplevd at  i hvert menneske bor det en stor kraft, en kraft som bærer oss gjennom det vi møter i livet. Og denne kraften manifesterer seg på forskjellige måter hos den enkelte: for noen er det kjærlighet, mens  for andre kan det være urettferd som skaper et brennende engasjement for å forandre verden, eller det samfunn vi lever i.  F.eks. vil pasientens kjærlighet til en spesiell kanskje gi han styrke til å fortsette kampen og bli frisk — og aldri gi opp.

Piano
Livet progredierer stadig – som hver nye side og tone i et pianostykke.

«Friendship is unnecessary, like philosophy, like art…. It has no survival value; rather it is one of those things which give value to survival.»   ~C.S. Lewis

 Ta vare på hverandre og hver der for hverandre,vennskapet fyller livet og gir det mening.  Ingen skal måtte være alene om å mestre livets største utfordringer. Som sykepleierstudent ser jeg virkelig viktigheten av at en pasient har pårørende og et nettverk som kan stille opp. Om det er for å passe barn og handle, eller bare kommer på besøk og er til selskap.  Den støtten og hjelpen pasienten får, men kanskje viktigst omsorgen — jeg har sett at disse pasientene som mottar denne blir friskere fortere enn de som ikke har et nettverk.  Mitt budskap er: ta vare på hverandre.

Med dette ønsker jeg hver og en av dere et Godt Nytt År!
~ Kristian

Skål!
Her skåles det i Champagne!
(Fra ve. Sindre L. Hoholm, Erle Slagsvold & meg)

PS. Fest med måte! ;]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s