Sykepleie – studiet for deg?

Elsker du å jobbe med mennesker? Digger du serier som «House» og «Grey’s Anatomy»? Vel, folkens — this is it!

Jeg har aldri angret et eneste sekund på at jeg valgte å studere sykepleie! Allerede fra første stund visste jeg at dette studiet passet meg midt i blinken! Grunnen til det er at jeg hele tiden er i kontakt med andre mennesker, og min store lidenskap for «Grey’s Anatomy». En sosialantropolog som foreleste sa i forrige uke «Uten kontakt med andre mennesker — så dør vi!». Jeg kunne ikke vært mer enig.

Er dette studiet noe for deg? Om du ønsker en variert, spennende og aktiv hverdag der arbeidsoppgavene varierer ofte og du stadig lærer noe nytt. Og du i tillegg vil bli den nye sykepleieren som finner sin McDreamy eller McSteamy. Da bør du absolutt vurdere 3-årig Bachelor i Sykepleie, ved Høgskolen i Hedmark!

Du får mye igjen og vokser som menneske!For meg er det beste med yrket alt jeg får igjen; takknemligheten, de gode blikkene, pasienten slipper deg inn i hennes innerste tanker. Og jeg lover deg en ting, du kommer til å vokser og utvikler deg som menneske. Det gjør du gjennom alle erfaringene du får, alle situasjonene, gode som vonde. Du blir rett og slett et helt annet (og bedre?) menneske. Jeg skrev et refleksjonsnotat 1. semester om hvordan jeg tenkte og var som person på den tiden. Uten å gå for mye inn på det kan jeg si at jeg er totalt forandret til det bedre. 

To do what nobody else will do, a way that nobody else can do, in spite of all we go through; is to be a nurse.
― Rawsi Williams

Liker du en utfordring? Du møter mange spennende, morsomme og krevende situasjoner i praksis. Det kan være du må kommunisere med personer med annen etnisk opprinnelse enn deg, hvordan skal du te deg da? Hva er deres skikker? Språkutfordringer? Eller det kan være du må forberede en pasient til operasjon. Hvilke prosedyrer må gjennomføres? Hva slags informasjon om inngrepet ønsker pasienten? Og ikke glem hvor gøy det er når du er ferdig med en krevende situasjon, tenk på alt du har lært! :]

Du får en stabil og trygg jobb!  Du er sikret jobb i et samfunn der konkurransen om jobbene stadig øker. Men etterspørselen etter helsearbeidere bare øker (pga. befolkningsvekst) er du dermed nesten garantert jobb etter endt utdanning! For ikke å snakke om alle mulighetene til videreutdanning. Men BA-sykepleie i bunn er mulighetene (med en klype salt) nesten ubegrensede.

Andre fordeler:  Timelønnen er veldig god i kommunalsektor, sammenliknet med andre 3-årige utdanninger. Mange steder jobber du kun hver 4. helg. Arbeidsoppgavene dine hoper seg ikke opp hvis du er syk, eller har vært på ferie! Er du borte får noen andre vakten din og arbeidsoppgavene dine til du er tilbake.  Det er mulighet for alle slags stillinger (f.eks. 12,5% , 50%,  100%). Det er og mulighet for en ren nattestilling og cashe inn på kveldstilleggene. I tillegg er nattevaktene gjerne 2 timer lenger som gir deg flere fulle fridager! Siden du jobber turnus kan du enkelt ta deg en billig langhelg for et deilig spaopphold på f.eks. Island til en ganske rimelig penge, da de andre jobber når du har fri.

Studieomtale, Bachelor i sykepleie

Sykepleiestudiet, spørsmål og svar: FAQ- Sykepleiestudiet
Tidligere innlegg: Har du motet som kreves for å bli en sykepleier?
Hvordan er det å være mannlig sykepleier?
Oversikt over muligevidereutdanninger: Trykk her :]
Oversikt over videreutdanningene til HIHM: trykk her :]

1274198_10202322142319807_1978400525_o

Lykke til med valget!
~ Kristian

PS. Søknadsfristen er 15. april! 

2 kommentarer om “Sykepleie – studiet for deg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s