Hybel i Elverum? – Noen tips!

Hei!
Vurderer du å flytte til et nytt sted, f.eks. Elverum? Da er det kjekt å vite litt om bosituasjonen i området.
Denne uken har jeg snakket med Linda Svendsberget. En  venninne, sykepleierstudent og livsnyter. Linda har siden 1. semester bodd på hybel i Elverum.

Er det vanskelig å skaffe seg hybel? For meg var det ikke noe problem å skaffe meg hybel via SiH (studentsamskipnaden i Hedmark). Det er og noen private rundt omkring. Men jeg antar at da er det en fordel å ha noen kontakter for å høre om de.

Hvor mye koster det, og hva får du for pengene? Her jeg bor nå betaler jeg 3 400 kr inklusive strøm. Jeg bor på firemannshybel og det er helt ålreit. Mitt private rom er ca. 12 kvm, i tillegg deler jeg bad, kjøkken og stue med 3 andre.

korbuilding (1 of 1)-2
Linda #Selfie

Muligheter for å bo i enkel hybel? Rett utenfor mitt nåværende bosted bygger de et 4 etasjes hybelhus som rommer både enkle, doble og firemannshybler.

Hvordan er det studentlivet i hverdagen? Sosialt! Det holdes en quiz-kveld en gang i uka. Ellers arrangeres det ofte temafester som ofte trekker flere folk. Det har vært både «Girl night & boys night» med strippere begge kveldene. Stas å være student i Elverum!

Flere studenter som flytter til Oslo og Trondheim opplever at de må være tidlig ute for å få en god hybel. Det samme gjelder for Elverum. Vær tidlig ute; hør med SiH, søk på finn.no, zett.no og les i lokalaviser som HA og Østlendingen. Som sagt, vær tidlig ute! Og er du ute å kjøre, så kan du alternativt se deg om etter en midlertidig hybel i Hamar eller Rena. Selv har jeg valgt å bo i Hamar, framfor å bo i Elverum og det fungerer å pendle — men i lengden er det slitsomt.

Nyttige lenker:

Ferdig rubrikksøk etter hybler i HA, (klikk meg!)
Østlendingen, (klikk meg og!)
SiH, (klikk!)

God jakt!

~ Kristian

korbuilding (1 of 1)-3
Snø som smelter er en fryd for øyet!