10 ukers spennende praksis i HBO er i gang!

God mandag!
Endelig er jeg ferdig med alt av eksamener og forelesninger for sommeren (ja, faktisk!), og 10 uker med praksis i hjemmebasert omsorg (HBO) er i gang. Jeg gleder og gruer meg!

Dagen i dag var ment som en innføring om hva vi har i vente, praktisk informasjon og andre nødvendigheter f.eks. opprettelse av adgangs/ID-kort. Vi fikk også sette opp ønske til vår egen turnus for de 10 praksisukene, hurra! Da ble det påske i år også!

Jeg gleder meg veldig til å sette i gang og lære. Men jeg gruer meg til å farte rundt i bilen på egenhånd — jeg kommer garantert til å rote meg bort! I tillegg eier jeg ikke døgnrytme, den er nærmest ikke-eksisterende, jeg går noen tøffe morgener i møte. Forhåpentligvis går det seg til etterhvert. En annen utfordring blir å være «gjest» i pasientens hjem. Hvordan skal jeg respektere han og hans eiendeler? Er det noen kulturelle hensyn som må tas? Og ikke minst, hvor er alle gjenstander plassert!? Alt kommer til å være forskjellig fra pasient til pasient, hjelp.

IMG_20140331_141406
Is etter endt praksis dag! 😀

One person caring about another represents life’s greatest value.
— Jim Rohn

Det er mange som tenker at HBO bare er tømming av urinflasker, morgenstell og legging — men det er så mye mer! Praksisstedets yngste pasient er under 1 år og den eldste er nesten 100 år! Dette tyder på at jeg har mange spennende, ulike og krevende situasjoner i vente. Noen eksempler på situasjoner vi kan møte i praksis er: stell av døde, palliativ pleie, veilede pasienter med livsstilssykdommer, delta i rehabilitering, organisere og koordinere hverdagen. Med andre ord må jeg være forberedt på å møte omtrent hva som helst, i det jeg går gjennom inngangsdøren til en pasient. Alle kunnskaper må være noenlunde i orden og de praktiske ferdighetene bør sitte godt i hendene. For jeg skal etterhvert arbeide 100% selvstendig, og da  jeg være trygg i situasjonen. Jeg tror og det er først nå at jeg kommer til å følge meg som en «ordentlig» sykepleier. Når jeg selv har ansvaret for å sette en injeksjon pasient uten sykepleier tilstede, foruten på telefon. Dette blir gøy!

Jeg har virkelig troen på at dette kommer til å bli 10 morsomme og lærerike uker. Det kommer en update om et par uker om hvordan praksisen går (med mindre jeg har kjørt av veien)!
~ Kristian

1655423_10203463895702928_180857387_o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s