Studentlivet – beste tiden av mitt liv!

Jeg kan med hånden på hjertet si at studenttilværelsen er den beste tiden av livet mitt så langt. Og det gjelder garantert for flere! Enten om du bor hjemme, på hybel, eller studerer i store utland! Studenttilværelsen byr på utallige gleder og uforglemmelige opplevelser. Hvorfor? For meg er at jeg har skapt mange nye bånd og livslange vennskap med herlige folk! En annen stor glede er alle erfaringene og kunnskapen du tilegner deg. Bli student! Gjør noe spennende og givende med livet. I motsetning til videregående har du fag du brenner for og som du får bruk for. Jeg kunne ikke unngå å smile når jeg i forrige uke fikk en snap fra en kamerat, Stinius: «Spansktentamen :(«. Det er deilig å slippe å ha norsk, spansk, fransk, you  name it. Det er ikke dermed sagt at eksamen er noe jeg gleder meg til, men det er ihvertfall adskillig morsommere å lese til eksamen i sykdomslære enn spansktentamen. Studenthverdagen er spennende og morsomme. Men hva med feriene?

turmedk
Proviant på tur!

På min forrige flight hjem fra Berlin med min kjære venn Kristoffer, så jeg fram til en behagelig og koselig reise. Med fullstendig avkobling fra fag, skole og sykehus — rett og slett et skikkelig godt avbrekk i hverdagen. Men akk! I  det vi taxer ut blir det opplyst om at det er en person som er hyperallergisk mot nøtter «…Vi ber alle derfor om å ikke åpne noen poser nøtter i løpet av turen, og at evt. tilgjengelig helsepersonell bistår om det skulle oppstå en situasjon.» Jaja, der forsvant den avkoblingen. Tanker om behandling ved anafylaktisk sjokk, symptomer, konsekvenser, alt det jeg visste om emnet føk rundt i hodet på meg den turen. Dette var en påminnelse for meg er du engang helsepersonell, alltid helsepersonell! Fordi i helsepersonelloven §7 står det helsepersonell er pålagt en plikt til å gi øyeblikkelig hjelp, etter evne, når det oppstår en akutt situasjon som krever innsats for å avverge alvorlig helseskade. Jeg elsker yrket mitt, men det hadde vært godt med et avbrekk en gang i blant. Dette ønsket om et avbrekk har jeg heldigvis fått i påsken, sammen med venner og turer til sjø og svaberg. Skulle det «oppstå en situasjon» på toget — da gir jeg opp. Resten av påsken skal jeg tilbringe med vin, venner, store mengder vin og sjokolade. Akkurat slik en ferie skal nytes. Lenge leve slaraffenlivet!

Bølgene danser på sjøen
I parken har duene fest.
Hvem har sagt at snøen
og påske på fjellet er best!
– Kjerstin Aune

Med dette i tankene gleder jeg meg til å se igjen kjente over påsken. Men mest av alt gleder jeg meg til å ønske nye ansikt velkommen til Høgskolen i Hedmark til høsten. Vi har en knall fadderuke og studentmiljøet byr på mange morsomme studentaktiviteter gjennom hele semesteret. Alt fra quizkvelder til akedaker og X-russefester. Ta en titt på videoen under om Høgskolen.

~ Kristian

20140414_162635_20140415144607683