Tredjeårsstudent, snart ferdig – hjelp!

I 2 år har jeg studert sykepleie på Høgskolen i Hedmark. Sant å si kan jeg ikke fatte at jeg allerede er på tredje og siste år, tiden har gått så altfor fort! Til våren blir jeg ferdig og det er da den virkelige læringen begynner; så stole på egne avgjørelser, ha hovedansvar for pasienter, veilede andre m.m. Hjelp!
Å være 3.års student, er ikke så veldig annerledes fra å være student på de forrige årene, bortsett fra at lærerne stiller høyere krav og forventninger. Men kanskje like greit med tanke på at vi snart er ferdig?

Den største forandringen i år er at vi har kun 3 fag: Sykepleie til pasienter med psykiske lidelser, sykepleie til pasienter med akutt og kronisk sykdom i kirurgisk/medisinsk avdeling (praksis) og bacheloroppgave i sykepleie. Jeg er allerede godt i gang med psykiatri, levert 1 av 2 mappeoppgaver! Litt stress er det jo alltid, men jeg trives godt og gleder meg til jeg skal ha praksis i psykiatrisk team i Hamar kommune neste måned. Det blir morsomt å få en annen vinkling på sykepleie og helt sikkert utfordrende. For jeg er veldig glad i å ha en fast plan å jobbe etter og aller helst målbare resultater. Slik er det ikke i psykiatrien, der må du tenke mer selv og en lik situasjon i dag kan være en helt annen i morgen. Alt står og faller på pasientens dagsform og humør.

When a person decides to become a nurse, they make the most important decision of their lives. They decides to dedicate themselves  to care for others. – M. Harvey

I år er jeg  aller mest spent på om jeg får innvilget søknaden min om medisinsk praksis i Namibia…og bacheloroppgaven.  Hvis jeg får innvilget søknaden om opphold i Namibia kommer jeg til å være i praksis på Katutura State Hospital som jeg er blitt fortalt ligger ved et av slumområdene i hovedstaten. Det hadde blitt et minne for livet og utrolig lærerikt; et møte med en helt ny kultur, hvordan fungerer deres helsetjenester i forhold til våre? Hvilke forskjeller i holdninger er det? Blir spennende å få svar! Angående bacheloroppgaven har vi ikke fått så veldig mye info. enda. Men jeg vet at vi skal skrive i par og at oppgaven er på ca. 10 000 ord, samt at vi får velge emnet vi skal skrive om (tror jeg).

By Maksn, deviantart.com
Jeg er litt splittet i følelsene om å gå siste året; spent og litt panisk!

Det er ingen tvil at det blir et spennende og utfordrende år! Men jeg skal ærlig innrømme at det skal bli godt å bli ferdig med studiene (i denne omgang), 15 års sammenhengende skolegang, det er ikke til å unngå at man blir litt skolelei! Men tankene på framtiden gir håp og motivasjon. hvor går turen neste år tro? Jeg har veldig lyst til å jobbe på avdelingen for plastikkirurgi og brannskadde ved Haukeland i Bergen. Ellers har jeg og sett på mulighetene for å jobbe i England.  Men først er det dette resterende året som må overstås! Med gode venner, et godt studiemiljø og litt selvdisiplin klarer man det meste! Jeg har hatt to fantastiske år på Elverum og anbefaler alle som vil studere sykepleie å studere her; fantastiske fasiliteter, gode praksisplasser og ikke minst dyktige lærere!

Studieomtale, Bachelor i Sykepleie

– Kristian