Forskjøvet utdanningsløp – hva nå?

Etter en spennende uke på utdanningsmesse i Oslo Spektrum er hverdagen i gang! Dette innlegget vil primært handle om hvordan det er å være sykepleierstudent med et forskjøvet utdanningsforløp og hvilke utfordringer jeg er møtt på.

Tidligere i høst ble jeg sjuk og det endte med at jeg måtte sykmelde meg fra psykiatripraksis og må ta denne opp igjen senere i år. Konsekvensen av at man blir sykemeldt i studiet, og da spesielt sykepleierutdanningen, er at man får en forskyvning i utdanningsforløpet og blir «hengende etter» kullet du opprinnelig startet i. Det oppleves selvfølgelig som en skikkelig nedtur og ikke kunne fullføre og feire fullført bachelorutdanning sammen med venner og kolleger…Shit happens!
Shit_Happens_by_sera_era

Hva nå?
Etter å ha utvekslet utallige eposter og hvert i møter med praksiskoordinator og studieadministrasjonen  endte vi opp med to alternativer for mitt videre utdanningsløp.

Alternativ 1: 5. Januar (forkurs i bacheloroppgave) –> Praksis f.o.m. 26. januar – 20 mars og bacheloroppgave før sommeren –> siste praksis til høsten.

Alternativ 2: 5. januar (forkurs i bacheloroppgave) –> konteeksamen i patofysiologi 23. februar –> praksis 7. april –> 29. mai. Bacheloroppgave og praksis til høsten 2015.

If you fall behind, run faster. Never give up, never surrender, and rise up against the odds.
– J. Jackson

Jeg har gått for alternativ 2, da jeg føler det som passer meg best. Som du ser ovenfor blir det store forskyvninger og jeg blir ikke ferdig før til høsten. Jeg skulle ønske at det sykepleiestudiet er mer fleksibelt enn det det er. Men på grunn av de lange praksisperiodene og obligatoriske krav er det vanskelig å tilrettelegge mer for hver student. På andre studier derimot blir det ikke like store forskyvninger på grunn av andre obligatoriske krav og kortere praksisperioder. Til tross for at jeg skulle ønske det var mer fleksibilitet så er jeg fornøyd. Nå får jeg litt «meg-tid» og kan fokusere på veien videre.

Derimot er det ikke sagt at det bare blir fritid. Jeg har meldt meg på kurs i blant annet psykososialførstehjelp, psykoedukasjon m.m. I tillegg har jeg startet opp med et 12-ukers trenings- og diettprogram, så det blir nok å gjøre! Ikke minst gleder jeg meg masse til å stå på utdanningsmessene som arrangeres utover våren, håper jeg ser deg der!

– Kristian

250913_6579