Spennende videreutdanninger innen sykepleie!

Heisann!
Morsdagen og valentinsdagen står snart for dør. Men viktigst av alt, det er ikke lenge igjen til søknadsfristen for å søke høyere utdanning…15. April (1. Mars for noen)! Selv er jeg snart ferdig med bachelorutdanningen i sykepleie, hvor går så veien videre? Å være 22 år og ferdig utdannet…? For meg kommer ikke  det på tale, jeg skal ta en videreutdanning! Nedenfor har jeg listet opp videreutdanningene som Høgskolen i Hedmark tilbyr, og for meg virker alle  spennende og attraktive. Vanskelig valg, men så mange utrolig mange muligheter!

Videreutdanning i operasjonssykepleie, anestesisykepleie og intensivsykepleie:
Dette er tre forskjellige videreutdanninger for sykepleiere som møter mennesker med akutt kritiske syke sykdom.
En operasjonssykepleier er den som klargjør og sørger for at alt utstyr er klart til operasjonen til kirurgene kommer. Dette innebærer at du må ha kompetanse på hvordan de ulike operasjonene utføres og hvilket utstyr som trengs. Dessuten blir du spesialisert i mikrobiologi og hygiene, infeksjons- og sykdomslære.
En anestesisykepleiers hovedoppgave er å sørge for at pasienten bedøves og sovner før operasjon. Samt at du ofte gir smertelindring når pasienten har våknet.
Intensivsykepleieren jobber mest med må overvåke, behandle og forebygge komplikasjoner etter en ulykke eler operasjon, samt og gi god smertelindring.  Enten som intensivsykepleier,  anestesisykepleier eller operasjonssykepleier vil du ha en jobb med mye fart, hvor dine observasjoner av pasienten er livsviktige, og god samhandling med legen er avgjørende.

Nurse in Action 2
Alt klart for operasjon!

Helsesøsterutdanning
Dette er en ny videreutdanning ved Høgskolen! Det er stor etterspørsel etter helsesøstre i Norge. Helsesøsterutdanningen er studiet for deg som ønsker å arbeide med barn og ungdom. Du vil bli en av de viktigste personene barn og ungdom kan henvende seg til angående seksualitet, prevensjon… Men jobben består av mye mer enn det! Du vil kunne jobbe med flyktninger og sørge for at de får de nødvendige vaksinene. Du vil spille en viktig rolle i å avdekke ugunstige familieforhold. Som helsesøster vil du ha kunnskap i helsefremmende arbeid og sykdomsforebygging. Fun fact: Det finnes bare 8 mannlige helsesøstre i Norge, menn er svært ettertraktet!

Videreutdanning i kreftsykepleie
Som kreftsykepleier vil du jobbe med mennesker som er blitt rammet av en kreftsykdom og deres pårørende. I denne videreutdanningen vil du lære om de ulike kreftsykdommene, årsak, diagnostisering og behandlingformer. I denne utdanningen vektlegges også forebygging og helsefremming. Som kreftsykepleier vil du også jobbe med palliasjon/lindring i den avsluttende fasen av livet.

Master/Videreutdanning i psykisk helsearbeid:
Dette er en tverrfaglig videreutdanning som passer for alle sykepleiere som møter pasienter i alle aldre med psykiske lidelser. Med denne utdanningen får du god kommunikasjon,-relasjon,- og samhandlingskompetanse. Du kan avslutte utdanningen etter to år og få en videreutdanning, eller fortsette med et forskningsprosjekt og skrive mastergradsoppgave, da får du god kompetanse i blant annet å drive fagutvikling.

Videreutdanning  i eldreomsorg med vekt på psykisk helse:
Dette er videreutdanningen for deg som møter eldre i din daglige jobb og som vil lære mer om det komplekse sykdomsbildet som kan ramme eldre. Fordi eldre ofte rammes av mange sykdommer samtidig, og symptomer på sykdommer gjerne kan vise seg på en annen måte enn hos yngre, er det viktig med gode kunnskaper blant annet i geriatri og alderspsykiatri. De som tar denne videreutdanningen vil bli spesielt gode på å møte eldre med psykiske lidelser og demens, og deres pårørende. Vil du ta en mastergrad kan du etter videreutdanningen fortsette på master i psykisk helsearbeid.

Nurse-and-Elderly-Patient
Givende yrke!

Videreutdanning i rus, avhengighet og psykiske lidelser.
Dette er videreutdanningen for deg som ønsker å jobbe med en av samfunnets mest sårbare mennesker, rusmisbrukerne. Denne videreutdanningen retter seg mot diagnoser, diagnostikk og psykiske lidelser som kan knyttes opp mot rusmisbruk. Jeg jobber selv innen rus og psykiatri, så dette er en videreutdanning som for meg virker veldig spennende, og ikke minst givende.! Her kan du også bygge på med master i psykisk helsearbeid.

Studieomtale, Bachelor i Sykepleie

– Kristian