En spennende hverdag i relasjon med mennesker!

Det som fascinerer meg mest ved sykepleieryrket er at man konstant er i kontakt med andre mennesker. Du må stadig vekk bygge nye relasjoner, om det er til helsepersonell eller pasienter. Tydelig kommunikasjon vil jeg påstå er det viktigste i alle helserelaterte yrker, samtidig som det til tider er meget utfordrende.

Når jeg møter nye pasienter så forsøker jeg alltid å bygge meg opp et eget bilde av pasienten. Jeg ser bort fra personlighetsbeskrivelser, diagnoser o.l. med mindre det er noe som må tas spesielt hensyn til. For meg er pasienten ekspert på seg selv, han vet hva han trenger. Ved hvert nytt møte spør jeg meg selv «hva er pasientens fortid?», «hvilke interesser har han?», «hva er hans historie?» Et dikt som heter «Cranky old man» skrevet av David Griffith, maler et godt bilde av hvordan pasienten ser på oss helsepersonell og pasientens følelser.

What do you see nurses? What do you see?
What are you thinking, when you’re looking at me?
A cranky old man, not very wise…
Uncertain of habit, with faraway eyes?

Hvis du velger en utdanningsretning hvor du jobber med mennesker kan jeg love deg en unik og spennende hverdag, ingen dager er like! Det er en meget takknemlig jobb, du blir satt pris på og verdsatt høyt, du får mye tilbake. Yrket er dessuten i konstant utvikling. Det forskes stadig og nye kunnskaper byr på nye utfordringer. Man må holde seg faglig oppdatert. Med tiden vil du bli erfaren, men aldri utlært!

Det arbeidet som duger, er det som blir utført av dyktige hender, ledet av en klar hjerne og inspirert av et kjærlig hjerte.
– F. Nightingale

Så om du ønsker en spennende, variert, utfordrende og aktiv hverdag hadde jeg valgt sykepleierutdanningen! Du møter mange spennende, morsomme og krevende situasjoner. Du møter med folk med en annen etnisitet enn deg selv, hvordan skal du oppføre deg da? Hva er deres skikker? Hva med språkbarrieren? Du må forberede pasienten til operasjon; hva trenger pasienten å vite? Hva trenger du å vite om pasienten? Hvilke prosedyrer må utføres? Å være tilstede 100% er essensielt!
Som sykepleier, eller annet helsepersonell, blir du sikret jobb i et samfunn der konkurransen om jobbene er stadig økende.
På grunn av eldrebølgen og befolkningsvekst er  det økt etterspørsel etter arbeidstakere, hvilket gjør det enklere å få seg jobb ved endt utdanning! Og om du skulle bli lei av å være sykepleier? Frykt ikke, det bugner av videreutdanninger som: jordmor, helsesøter, anestesisykepleier, kosmetisk sykepleier. Mulighetene er nærmest ubegrensede. Er du i tvil om hvilken utdanning du skal velge, men vet du vil jobbe med mennesker. Bli sykepleier, du kommer ikke til å angre!

Studieomtale, Bachelor i Sykepleie

Smil til pasienten, og pasienten smiler til deg!
Smil til pasienten, og pasienten smiler til deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s