Student- og musikkbyen Hamar

Hamar er en utrolig flott by å være student i. Det er ikke for stort her, og ikke for lite. Byen byr i hvert fall på alt jeg trenger, pluss enda litt til. Nå er det akkurat to år siden jeg flyttet hit, og jeg har rukket å bli ganske godt kjent med byen. Jeg må ærlig talt si at byen har oversteget alle mine forventninger, som i utgangspunktet var ganske høye. For meg er det viktig at jeg alltid har noe å finne på, for jeg trenger pauser fra lesing og skole en gang i blant. Hvorfor jeg ikke valgte å studere i f.eks. Oslo? Vel, jeg syns de store byene er litt skumle og travle. Jeg liker ikke å føle meg liten. Dessuten er det ganske dyrt å bo i de største byene. For meg holder det å bo i nærheten av Oslo, slik at jeg kan reise dit hvis det skulle skje noe spennende der. Hamar ligger jo bare en og en halv time fra Oslo med tog, og kun en times tid fra Gardermoen. Det er i grunn ganske sentralt. Jeg reiser faktisk til Oslo med venner eller medstudenter for en koselig dagstur og litt shopping i ny og ne.

Torghjørnet sentrum_redigert    Is på Maxi_redigert

Det som skiller seg ut med Hamar, sånn bortsett fra det gode studentmiljøet, er musikken. Det er et flott musikkmiljø her. Jevnlig arrangeres det konserter med kjente og mindre kjente band og artister, både på dagtid og på kvelds/nattestid. Det finnes musikkscener for enhver smak. Seb´s Hotel byr ofte på band innenfor metal/hardrock-sjangeren, Tante Gerda Scene er en intim bakgård perfekt for akustisk musikk (her er det også gode muligheter til å fremføre egen musikk!), mens Gregers har et godt og variert program som dekker de aller fleste musikksmaker. Docile, Sportsbaren og Hamar kulturhus, for å nevne noen, tiltrekker seg også mange forskjellige band og artister som er verdt å få med seg. Fredag 21. juni spilte bl.a. Nico & Vinz i kulturhuset.

artikkel-illu
På Campus Hamar kan du både ta et årsstudium i musikk og bachelor – faglærerutdanning i musikk

Et lite tips til dere som eventuelt synger, spiller et instrument eller i band selv; ta kontakt med kulturhuset! Der har de flotte øvingsrom med mye utstyr som man kan benytte seg av for en billig penge. I tillegg har de et studio der som man kan få tilgang til. Kulturhuset åpnet i mars 2014, og det er altså ganske nytt! Ellers finnes det et stort og moderne bibliotek der, og kinoen ligger rett ved. På kinoen har de fem saler, og det er åpent alle dager. Kinoen er spesielt godt brukt av oss studenter på søndager.

Kulturhuset1_redigert
Hamar Kulturhus

Det er også mye annet å finne på her i Hedmarks største by. Det finnes jo alt ifra flotte badesteder og grøntarealer, til kjøpesentre, spisesteder, museer, bowling og festivaler:

Koigen er et koselig sted litt bortenfor/nedenfor sentrum, langs Mjøsa. Her pleier vi å bade, spille beachvolleyball og grille. Der finnes det også stupetårn, skateramper, basketballbaner og treningsapparater/lekeapparater. Det er også veldig fint å gå turer eller sykle videre bortover. Koigen er generelt et flott sted hvor man kan gjøre alle slags sosiale greier.

Koigen mot gress_redigert    Koigen strand_redigert

På Koigen er det skatepark, en flott volleyballbane, fin sandstrand og kanskje Norges dyreste stupetårn.

Hamar kan også by på Domkirkeodden og Hedmarksmuseet . På sommeren er det nydelig å ha piknik på gresset der, ta seg en dukkert i Mjøsa eller bare vandre litt rundt. I helga var det faktisk Hamar Middelalderfestival på Domkirkeodden. Proppet av både aktiviteter og musikk for små og store. I år var temaet “kjærlighet i ridderenes tid”, og på lørdag var blant annet et helt ekte bryllup i beste middelalderstil.

Helga før det fant årets ølfestival sted midt i sentrum. Der kunne de by på rundt 50 ulike ølsorter, samt ølpølser, pizza og sinnsykt god stemning. Både torsdag, fredag og lørdag var det flere band og artister som spilte.

Kort oppsummert; Hamar kommune har mye å by på.

Hvorfor er det så fint å være student på Campus Hamar?

• Mellomstore klasser hvor man fort blir kjent
  • Godt studiemiljø
  • Flinke forelesere
  • Blir sett av lærerne