Forskjellige veier til målet

Vet du ikke hva du skal studere til høsten? Og søknadsfristen begynner å nærme seg med stormskritt? Jeg skal gi dere noen gode grunner til å se litt nærmere på det brede spekteret av muligheter du kan få ved bacheloren jeg tar i ledelse og organisasjonsutvikling. Så kanskje det hjelper til med søknaden.. 

 

Som jeg har beskrevet tidligere har bacheloren jeg tar på Høyskolen i Hedemark, campus Rena et vidt spekter av fag og temaer. Men hovedsakelig handler denne linjen om det å lære seg og kjenne en organisasjon og menneskene som jobber i denne organisasjonen.
Vi jobber spesifikt med å bli flinke ledere som klarer å se problemer og løsninger i nesten alle ledd i en organisasjonsstruktur. Med fag som psykologi og organisasjons forståelse får vi et godt innblikk i ulike strukturer og løsninger forskjellige bedrifter bruker utifra behov og markedet de befinner seg i. Det har surret rundt i hodet mitt det om jeg vil kunne få meg en spesifikk jobb etter utdannelsen, så jeg undersøkte litt. Det jeg kom frem til var at det er veldig mye man kan brukes til etter en slik bachelor. Du kan jobbe med alt fra konsultasjon i egen bedrift eller for andres bedrifter. Du kan jobbe som en team eller avdelings leder like mye som en personalsjef eller stabsjef. Alt ettersom hva dine interesser forteller deg om hva du ønsker  å drive med og hva akkurat du brenner for.

master-i-oekonomi-og-ledelse-spesialisering-markedsfoeringsledelse_study_top_right
– Tatt fra hihm.no

Jeg personlig brenner veldig for å lede andre. Derfor merket jeg tidlig at dette studiet passet meg utrolig godt! Om du har samme driv, og kanskje et ønske om å være en bedre leder enn en tidligere sjef? Da har du mange muligheter på dette studiet.

Jeg har også sett på mulighetene for en masterutdanning etter fullført bachelor. Den mest aktuelle veien å gå fra min linje er master i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse. Dette vil gjøre meg enda mer attraktiv for arbeidstakere i store og små bedrifter og jobb mulighetene blir så klart mye større. Denne masterutdanningen kan du lese mer om på skolens hjemmesider.

Du har altså mange forskjellige veier å gå om du føler at dette studiet vekker interesse. Husk, det er bedre å prøve noe, enn å sitte i sofaen!

Se over skulderen din og sørg for at noen følger etter deg.

Henry Gilmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s