Noen siste tips og lykkeønskninger!

Long time, no see!
Nå er jeg ferdig utdannet sykepleier etter ca. 4 år ved Høgskolen i Hedmark. Det er litt vemodig, men samtidig utrolig deilig! Jeg hadde trodd at nå som jeg er ferdig skulle kjenne en lykkerus, men i stedet føles det «tomt»…hva skal jeg gjøre med livet nå? Men det er vel slik det føles nå som voksenlivet begynner; studielånet skal betales, jeg skal flytte til Oslo, og jobb må ordnes…skummelt. Mine siste ord på denne fantastiske bloggen vil være rettet mot deg som er eller skal bli sykepleierstudent, og er basert på mine erfaringer fra praksisperiodene.

Det du som ny student bør være forberedt på er at studietiden langt ifra er rosenrød. Du vil komme oppi  i vanskelige og krevende situasjoner. Det vil kunne være vanskelig med tanke på at du og dine daglige veiledere ikke alltid er faglig enig, eller mangler «kjemi». Dersom det er tilfellet må du reflektere for synspunktene dine godt. Dersom dere mangler kjemi bør du snakke med din veileder umiddelbart og fortelle hvordan du opplever det. Hvis det ikke skulle bære fram bør du snakke med din hovedveileder og lærer, så blir det ofte en løsning til slutt.  Praksisperiodene vil også være krevende i forhold til at du møter mennesker i vanskeligstilte situasjoner og ofte er i en akutt krise på grunn av sykdom. Du blir utfordret til å ivareta pasientens grunnleggende behov, samtidig som pårørende også skal ivaretas. Men husk, du er alltid pasientens «advokat»! I noen tilfeller har pasienten og pårørende motstridende ønsker om behandlingen, da får du virkelig prøvd deg!

13461124_10210099543389973_439040327_o
4 år med uforglemmelig minner!

Mange studenter har også det som den beste veilederen jeg har hatt kalte et «rikt indre liv».  Dersom du har det anbefaler jeg at du benytter deg av studenthelsetilbudet til SiH, det kan også være smart å være ærlig om det og snakke med veileder og lærer, de er der for å hjelpe deg gjennom studiet, og vil deg ditt beste! Finn en mestringsstrategi som passer deg, vær tilstede i praksis og kos deg. Fordi praksis er først og fremst lærerikt, spennende og utrolig morsomt. Du får erfart at du utgjør en forskjell for andre mennesker, lite er mer givende enn det, samtidig som du opplever stor faglig utvikling.

Avslutningsvis vil jeg  si at jeg har utrolig mange gode minner fra sykepleierstudiet! Jeg har møtt mange fantastiske mennesker, og fått gode venner fra alle verdens hjørner. Det har vært en uforglemmelig tid! Derfor anbefaler jeg sykepleierstudiet ved Høgskolen i Hedmark på det sterkeste. Du som student vil garantert trives ved HiHm, om du skal studere noe innen; økologi og landbruk, animasjon og spill, eller musikk. Du har mye å se frem til! Lykke til med studiene og takk for meg!

-Kristian Imingen Skjellet

1655423_10203463895702928_180857387_o (1)