Tips til nye studenter

Dette blir mitt siste innlegg, sommerferien har startet og året på Blæstad er ferdig. Jeg tenkte jeg i dette innlegget skulle dele noen tips til dere som starter på Blæstad til høsten.

• Hver aktiv og delta på arrangementene som blir arrangert. Dette er en fantastisk mulighet til å bli kjent med skolen og dine medstudenter. I løpet av året skjer det mye spennende, det er bare til å glede seg!tumblr_lvfuwqkzES1qzxzwwo1_500
  • Møt opp på undervisningen. Alle undervisningsdagene er ikke obligatoriske, men du får med deg viktig informasjon som ikke står i bøkene.
  • Bruk god tid på å arbeide med oppgaver og pugge til eksamen. Noen av innleveringsoppgavene man får kan virke veldig tunge, derfor er det lurt å begynne i god tid. Spør om hjelp hvis du står fast, foreleserne er veldig flinke og hjelpsomme. Husk å levere til tiden!
  • Nyt feriedagene. Slapp av og ha det morsomt. Det kan til tider være slitsomt å være student, derfor er det viktig at man lader opp batteriene når man har muligheten.

Ta livet med ro!
  • Planlegg middagene og sett opp et budsjett. Alle hører vi om hvor fattig man er som student, men det går fint an å spise økologisk og sunn mat selv som student.
  • Og kanskje det viktigste av alt- nyt studietiden! Bli kjent med nye mennesker, få nye venner, opplev noe nytt og skap minner.

Dette har vært ett utrolig spennende og lærerikt år for meg. Jeg har opplevd mye og fått mange gode minner å tenke tilbake på. Nå venter nye spennende eventyr på meg og jeg gleder meg enormt. Til alle dere som skal begynne på høgskole til høsten- lykke til!

God sommer!

• Ingrid W. Minde, årstudium i agronomiGuttungen