Skolestart

IMG_0317

Velkommen til nye studenter og hei til dere andre 🙂 Nye studenter og faddere har vært veldig opptatt denne uken med fadderaktiviteter fra morgen til kveld, men jeg håper ikke dere har slitt dere helt ut! Skolen er nemlig i gang og man trenger både utstyr og bøker for å henge med på pensum. Men hvor mye koster det? Trenger man alt som står på pensumlisten? Og hvor kan man få tak i det billigst?

Jeg kjøpte ALLE bøker nye i fjor, litt motvillig..jeg visste ikke hvilke facebook sider man fant brukte bøker her på Høgskolen i Hedmark. Jeg fikk vite om bokbyttedag dagen det skulle foregå! Så for at dere kan være litt mer forberedt så deler jeg mine erfaringer.

Pris/hvor

Det er ikke til å stikke under en stol at nye fagbøker er dyre. Så hvis du absolutt vil ha helt splitter nye bøker anbefaler jeg Adlibris.no. De har rabatterte bøker og gratis levering. Og hvis du handler for min. 1000,- får du 100,- i avslag!

Bokhandelen på campus Hamar har fått rabattkort som de ikke hadde i fjor. Da får du mer rabatt for hver bok du kjøper.

De fleste bøkene jeg har skaffet har vært gjennom denne facebooksiden og finn.no. Der finner du brukte bøker til halv pris og man kan spare MYE penger som man strengt tatt trenger til mat.

Bokbyttedag på campus Hamar er 29 august på biohus rom 218 fra 11.00-15.00. Her kan man kjøpe eller bytte bøker med andre studenter. Ta med kontanter eller vær klar for å vippse! Denne linken tar deg til facebook arrangementet.

Hva trenger man?

Når du har startet fagene dine får du en pensumliste enten på papir av læreren, eller man må inn å sjekke på fronter. Der er det listet opp alle bøkene du skal lese i og hvor mange sider eller kapitler du skal lese i hver av de. Så det første jeg gjør er å finne ut hvilke bøker jeg skal bruke/lese mest i (hvis det overskrider 70-80 sider kjøper jeg de). Dette er selvfølgelig forskjellig fra person til person, men på denne måten har jeg noen bøker tilgjengelig hele tiden og resten kan jeg låne på biblioteket. Jeg vet også om noen som bare låner bøker på biblioteket og klarer seg på den måten. Alle er forskjellig, så jeg håper du finner DIN måte å gjøre ting på.

Håper du får en fin skolestart

-Ida Furuhaug