Blæstad!

Blæstad!

Mitt navn er Elisabeth og jeg har akkurat begynt på landbruksteknikk studiet på Blæstad.

Jeg er svensk statsborger, men har bodd i Amerika, Frankrike og Kenya foruten om Sverige og Norge.

Jeg har veldig blandet studie- og arbeidsbakgrunn. Alt fra political Sciences, språk, økonomi til biolog, keramikk og jordbruk. Jeg er veldig glad i natur og landbruk, og gleder meg skikkelig til å lære mer om maskiner og teknikk!

 

Sommeren for ett år siden kjørte bilen, stormkjøkkenet, teltet og jeg fra Stockholm til Oslo og opp til Hammerfest langs norske veier i halvannen måned. Jeg lærte å kjenne Norge litt bedre. Jeg stoppet der jeg hadde lyst til, og sov i kassebilen eller teltet. Fra Kautokeino må man kjøre ett lite stykke gjennom Finland før man kommer inn i Sverige. Akkurat da jeg hadde kommet over grensa måtte jeg bremse for ett reinsdyr på veien og da sa det PANG i bilen og så begynte det å dunke. Tilslutt skjønte jeg hvor lyden kom fra- den ene bremsen. Etter en telefonsamtale med en venn som har god greie på biler kom han frem til at en skrue som holder bremseklossen på plass var borte. Så bremsen lå og slo på rimen. Jeg var et eller annet sted ute i ”ingenmannsland” med mange mil til nærmeste tettsted. Der og da tenkte jeg at det var på tide å lære mer om maskiner og hvordan man kan lage dem! Kanskje dette var anledningen til at jeg går her i dag eller så er det interessen til landbruket som gjør det?

 

Nå er skoleåret godt i gang! Vi nye studenter på Blæstad fikk en god start med fadderuke og geologisk ekskursjonstur gjennom Østerdalen og Gudbrandsdalen.

Blæstad er en del av Høgskolen i Hedmark og den eneste høgskolen i hele Norden som har en landbruksteknisk utdanning. Skolen ligger veldig fint til, et steinkast fra Mjøsa.

Jeg skal blogge for dere om utdanningen og livet på skolen annen hver uke fremover.

Om du lurer på noe spesielt eller har noe spørsmål får du gjerne skrive til meg her på bloggen!

Elisabeth
Årsstudium i landbruksteknikk

Bachelor i landbruksteknikk

 

Bilde fra oppgaveskriving i biblioteket.

 

Bilde fra studietur til Jutulhogget. Jutulhogget bilde

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s