Studietips til anatomi

Hei! Jeg tenkte jeg skulle dele noen tips og triks angående anatomi. Den og medikamentregning er kanskje de mest beryktede eksamenene som fins på sykepleiestudiet. Mange gruer seg fryktelig masse, og man kan få en litt overveldende følelse underveis. Her har dere en liten liste som kanskje kan gjøre livene deres litt lettere.

Møt på forelesning

Jada, jeg vet dere har hørt det før, men det er ikke tull. Jeg vet det kan være litt slitsomt og måtte dra seg i vei på forelesning til tider, men man får så mye gratis av det! Helge sier stort sett alt som er verdt å vite. Noe som bringer meg over på neste punkt.

Helges undervisning

Regel nr 1 for undervisningen til Helge er SKRIV UT ILLUSTRASJONENE. De er gull verdt, hvert fall hvis man klarer å ta vare på de når temauken er ferdig. (PS. ringperm og skilleark)

20160907_2141481

Videre er det små ting du bør legge merke til når Helge underviser. Hvis han sier: «Dette må dere kunne!». Så kan jeg love dere 110% at dette må dere kunne. Merk det av i notatene dine, du vil takke meg for det i desember. Ingenting er verre enn å se på notatene i etter tid å fundere på hva var det egentlig Helge sa som var så viktig å kunne.

Hvis du tar deg selv i å bli litt irritert over at Helge tar litt unaturlige lange kunstpauser bør det blinke en varsellampe i hodet ditt. Du skjønner, Helge legger ikke inn disse pausene for at du skal få litt ekstra tid til å beundre han. Neida, dette er Helges tegn på at nå-har-jeg-sagt-noe-viktig-som-du-bør-notere.

Emneoppgavene

Denne har dere sikkert også hørt, men disse er også gull verdt. Det kan være utrolig kjett(lært meg hedmarking sjø, he he) med disse oppgaven. Hvem vil vel ikke heller bruke studiedagen til noe gøy istedenfor? Men disse oppgavene er perfekte til pugging i desember, og du vil prise Herren for at du har lagt inn en god innsats gjennom hele året.

Søk veiledning

Er det noe du ikke helt forsto i undervisningen? Da er det helt lov å spørre noen om de ikke kan forklare deg det på nytt, enten det er en medstudent, lærer eller noen andre du kjenner.

Gjør det som funker for deg

Her er det viktig å lære seg selv å kjenne som student. Noen liker godt å kunne diskutere i større grupper, mens andre vil sitte alene å skrive. Noen pugger notater mens andre tegner. Jeg selv brukte mye ting på å tegne flere viktig illustrasjoner. Etterpå brukte jeg de til å forklare meg gjennom de ulike prosessene sammen med en medstudent.

14233441_1437543769605952_681815956_o

Sykepleie Pluss er det mange av mine venner som har brukt for å komme seg gjennom anatomien. Her får du 24t gratis prøvetid, og etter det kan du velge mellom ulike abonnementer. En side det er verdt å sjekke ut.

Håper dette har vært litt nyttig lesning for dere og jeg er alltids behjelpelig hvis dere skulle lure på noe!

12562821_1246236018736729_459931050_o

// Renate – Bachelor i sykepleie

One thought on “Studietips til anatomi