Student? TEST DEG!

Heisann, og god torsdag!

De siste årene har det blitt mer og mer oppmerksomhet rundt unge menneskers syn, som påvirkes negativt av moderne teknologi. Vi ser mye på skjermer, og særlig da PC og mobiltelefon som er små skjermer, og som vi gjerne har ganske nærme oss. I Norge på landsbasis er omtrent 30-35% nærsynt, mens blant studenter er denne andelen oppe i 50%. Veldig mange nærsynte aner ikke at de er det før de sjekker seg, noe som kan gjøre studiehverdagen mye tyngre enn den behøver å være.

Selv opplevde jeg i fjor høst at det var vanskelig for meg å se klart hva som sto på powerpointen i forelesningssalen. Kontrastene var svake, og alle bokstaver gikk litt i ett med hverandre. Det var fullt mulig for meg å få med meg alt, men ettersom det var tungt å lese ble det veldig lettvint å la seg bli distrahert av hva som skjedde på min egen PC-skjerm fremfor å følge med på forelesningen. På grunn av dette tok jeg turen til optikeren her på Rena, og tok en synstest hvor det viste seg at jeg er nærsynt.

image1

Jeg fikk bestilt briller umiddelbart, og dette ble for meg en stor forandring i studiehverdagen. Nå var det uproblematisk å følge meg på forelesningene, selv i auditoriet, og jeg er den dag i dag mye mer opplagt i forelesningene enn jeg var tidligere. Brillene mine bruker jeg kun på forelesninger og når jeg skal gjøre ting som innebærer å se langt frem – som for eksempel bilkjøring. Alt på veien blir mye klarere, jeg ser skilt flere sekunder tidligere enn jeg ellers ville gjort, og detaljer i trafikken blir tydelig for meg.

Det har vist seg at 70% av nordmenn som arbeider mye med skriving, lesing og dataarbeid blir nærsynte. Og det er jo nettopp dette vi som studenter bruker det meste av vår tid på. Enkelte optikere tilbyr studentrabatt på synstest, og Lensway tilbyr 20% studentrabatt på alle briller.
Det jeg ønsker å komme frem til er at om du er student; ta en synstest. Det kan gjøre studiehverdagen mye lettere.

/Andrea – music management

 

Kilder:
https://www.nrk.no/livsstil/naersynthet—ny-folkesykdom-1.1315488
http://www.dagbladet.no/2012/05/04/nyheter/utenriks/nersynthet/21447405/
http://www.studenttorget.no/studentrabatter/tilbud/landsdekkende/lensway

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s