Studenthverdagen og Y-veien

Hei, og god mandag! Dette er startet på en ny uke samt nye muligheter. I dag skal jeg bruke denne anledningen til å fortelle kort om Y-veien og studenthverdagen.

I mitt forrige innlegg fortalte jeg litt om studiestart og hva jeg studerer på Høgskolen i Hedmark, Campus Rena. Jeg søkte meg inn på Campus Rena ved hjelp av mitt fagbrev, dette er en ordning som blir kalt for Y-veien. Det er fullt mulig å ta en høyre utdanning for de som har en yrkesfaglig bakgrunn. Det er flere skoler som tilbyr denne mulighet. Jeg har fagbrev i kontor og administrasjon, og etter å ha vært lærling i to år fikk jeg muligheten til å søke meg inn på høgskolen og starte med bacheloren som jeg fant interessant.

Nå som den nye uken har startet begynner de obligatoriske oppgavene å rulle inn. Vi har noen travle dager foran oss, med mange forelesninger og kapitler vi må forbedre oss til. I dag har vi hatt en hel skoledag fra 09:15 – 14:15. Først noen timer med ledelse og lederrollen, og så hadde vi metode og databehandling – metode 2.

campus-rena

Etter en lang skoledag gikk turen videre til parken, der noen studenter hadde samlet seg for å grille og være sosiale i finværet – det var kjempekoselig. I mitt neste innlegg skal jeg fortelle litt om de ulike aktivitetene studentsamfunnet på Rena tilbyr sine medlemmer.

rena-park