Men, Rena?

Mens jeg skriver dette innlegget sitter jeg på sofaen med mamma og samboeren min i huset vårt på Rena. Bikkja snorker fornøyd på gulvteppet under oss og jeg er én måned inn i mitt andre år ved Høgskolen i Hedmark avdeling Rena.

Jeg heter Tuva Nor, er 22 år og kommer fra Oslo. De siste to årene har jeg bodd og studert på Rena sammen med kjæresten Mathias og hunden vår, Byron. I fjor tok jeg et årsstudium i organisasjon og ledelse, før jeg i år byttet til bachelor i beredskap og krisehåndtering. Jeg går definitivt under kategorien «aktiv student». Om fem dager har jeg vært nestleder i Studentrådet på Campus Rena i ett helt år, i høst ble jeg valgt inn i parlamentet – det øverste organet i StorHK (Studentorganisasjonen i Hedmark), jeg jobber på biblioteket på campus og blogger for høgskolen.

BeFunky Collage2.jpg
Bilder hentet fra Instagram. Foto: Tuva Nor.

Men, Rena?

Det er rart å tenke på hvor mange valg som har blitt tatt i løpet av 20 års levetid, og jeg lurer ofte på hvordan jeg endte opp «her». Valget om å flytte til Rena ble tatt over en kaffe på Aker brygge sent i mars 2015, og er kanskje et av de beste valgene jeg har tatt.

Mange blir overrasket når jeg forteller at jeg studerer på Rena – hvorfor velger en Oslojente å bosette seg der? Første gangen jeg hørte om Rena var da jeg gikk på musikklinja i Oslo. Her ligger nemlig to av høgskolens musikkutdannelser, Music Management og musikkproduksjon. Andre gangen jeg høre om Rena var i førstegangstjenesten,  Rena leir er en av nordens største og mest moderne militærleirer. Og tredje gangen var da jeg møtte Mathias, som jobber i Telemark bataljon. De sier jo at alle gode ting er tre? Derfor vil jeg gi tre grunner til at jeg trives på Rena – selv om det finnes så utrolig mange flere.

1. Det er lite. Både i nærmiljøet og på skolen er jeg verdifull – langt mer verdifull enn i Oslo. Jeg pleier ofte å sammenligne én student på Rena er verdt like mye som ti studenter på Blindern. Det er lettere å bli hørt i en mindre student- og innbyggermasse, og meningen din bærer lenger. Som studentpolitisk aktiv er dette  viktig for meg.
  2. Naturen og turmulighetene. Rena kan by på skog, kupert fjell, elver og innsjøer. Det er kort vei til flere alpinbakker og nasjonalskatten Rondane, og både kommunen og Rena leir gjør det lett å komme seg ut gjennom utleie av utstyr og godt vedlikehold av turløyper.
  3. Rena er enkelt. Vi har et godt utvalg av spisesteder, utesteder, butikker og rimelige leiepriser. Studenter får i tillegg rabatt hos flere av forretningene gjennom medlemsskap i studentsamfunnet. Det er kort vei og god kollektivforbindelsene til byer som Elverum, Hamar og Oslo – og Gardermoen, for de som kommer langveis fra.

Høsten vil som vanlig være full av studentpolitisk arbeid, noe jeg gleder meg utrolig mye til å dele med dere. I tillegg står studieturer, konserter og nye fjellturer med de to kjekke karene mine på planen.

// Tuva – Krise og beredskap

DSC00737 kopi.jpg
Fra telttur på Lyngkampen tidligere i sommer. Foto: Tuva Nor.