Aktiv student

Heisann, god mandag! Dagens tema skal være aktiv student. Det er mange måter å være en aktiv student på. Det jeg legger i det er hvordan man kan bidra til forandring i studenthverdagen både for seg selv og andre. Som for eksempel melde seg inni en studentorganisasjon. Høgskolen i Hedmark har mange aktive studenter og det finnes ulike verv man kan ha, både i studentrådet og studentsamfunnet. Forskjellen mellom disse organisasjonene er at Studentrådet representerer studentenes velferdsmessige, faglige og demokratiske spørsmål. De bidrar også til å skape et godt miljø på campusene. Studentsamfunnet er de som tar av seg det som skjer utenfor skolen; som for eksempel idrett, studentbar og andre sosiale sammenkomster. Om man har lyst til å stille til verv må man vise interesse. Sånn at man blir stemt fram av medlemmene i organisasjonen.

Mer om studentsamfunnet og studentrådet kan du finne her: http://www.renasamfunnet.no/  https://hihm.no/prosjektsider/studentorganisasjonen-i-hedmark/studentraadene

Selv har jeg vært nestleder i studentsamfunnet, og gjennom det vervet har jeg lært mye nytt og fått mange gode erfaringer som jeg tar med meg videre i livet. Det har vært en positiv opplevelse å være en del av styret, og ikke minst få være med å ta viktige beslutninger som påvirker studentenes hverdag. Studentsamfunnet på Rena har blant annet startet et nytt tiltak som jeg fikk ansvaret for. Det er et tiltak som vi kaller for «fylla på hylla» der vi samarbeider med Åmot frivillighetssentral. Det er et tilbud for alle ungdommer over 18 år, der de har muligheten til å møtes for spill og lignende i ett rusfritt miljø, det er derfor prosjektet heter «Fylla på hylla».

Det kommer til og bli noen travle dager fremover med tanke på at på tirsdag den 27.09.2016 skal det være valg innenfor studentrådet og på onsdag den 28.09.2016 skal det bli valgt et nytt styre for studentsamfunnet.  Nedenfor kan dere si noen av de ulike vervene.

Studentrådet
• Studentrådsleder (Blir ikke byttet ut før senere)
• Nestleder
• Økonomiansvarlig
• Internasjonal ansvarlig
• Informasjonsansvarlig.

På onsdag er det valg i studentsamfunnet, og da skal det velges ny:
• Leder
• Nestleder
• Informasjons- og markedsføringsansvarlig
• Økonomisjef
• Driftsleder
• Fadderuka-leder
• UKA-leder
• Kultursjef
• Idrettsleder

I mitt neste innlegg skal jeg fortelle dere mer om de ulike tilbudene vi har på Rena, og spesielt om fylla på hylla. Fordelene med et verv er at man får studiepoeng og masse god erfaring som man kan ta med seg videre, så anbefaler alle å stille til verv.

Følg oss gjerne på snapchat hogskolehedmark.