Ekskursjoner.

Nå har elevene i første klasse på Blæstad vært på enda en ekskursjon i geologifaget. Andre uken i skoleåret var vi på en ekskursjonstur gjennom Østerdalen og Gudbrandsdalen. Og nå dro vi på dagstur rundt i Mjøs-området.

En ekskursjon er når man drar ut i felt. Man får på en måte litt praktisk erfaring i faget. Undervisningen skjer samtidig som man bytter miljø, reiser og ser sakene i virkeligheten.

Denne gangen dro vi på en tur i nærområdet.

Når alle hadde stabbet seg inn i bussen var vi på vei. Første stopp var nede i et grustak der vi kunne se de forskjellige lagene i bergveggen. Her fikk vi lære om blant annet de ulike steinsortene og at sprekkene i grunnfjellet kommer av trykket fra isen som lå her for mange, mange år siden. Om vi ikke hadde dratt hit med skolen så hadde vi aldri fått lov å komme ned her blant grusknusingsmaskiner og industri. Det er mange fordeler med å gå på Blæstad skjønner dere.

Dagen fortsatte med flere stopp på plasser med spesielle geologiske severdigheter. Sandstein i Brumunddal, horsten på Nes og den radioaktive alunskiferen i området rundt Ottestad.

En ting som er viktig å huske på ekskursjonsdager er penn og papir. Det er ofte intensive og lange dager, og da er det godt å få notert litt. Sånn at man husker det man vil til seinere, når man skriver ekskursjonsrapporten.

Man lærer veldig mye på en ekskursjon samtidig som det er sosialt og koselig. Man er på tur sammen med klassen sin!

bild-2

bild3

I mitt neste blogginnlegg, om to uker, kommer jeg til å rapportere fra debatten om gen-redigeringsteknologi som var et tema på en av forskningsdagene.

Elisabeth
Årsstudium i landbruksteknikk