Veni, Vidi, Vici

(Eller: Jeg kom, jeg så, jeg ble sittende i møte i cirka to timer)

Heisann sveisann, og takk for at du leser studentblogginnlegget mitt. Jeg heter Øystein Gjengset og er leder av Studentrådet på Campus Hamar (and above grammar?). Jeg skal skrive om det å være en engasjert student og drive med studentpolitikk i en ellers ganske hektisk studiehverdag.

sdr
Campus Hamar en rolig høstmorgen

Jeg skriver dette innlegget kvelden 28.09, en dag som skulle vise seg å bli betydelig mye mer hektisk enn jeg egentlig hadde planlagt. La meg forklare:
Jeg har en morgen-rutine! Denne er veldig viktig for meg. Undervisningen på høgskolen begynner som regel 09:15 og da står alarmen på klokka på så den skal ringe 08:00. Så forsover jeg meg ALLTID med 30 minutter, så jeg har cirka 15 minutter fra jeg slår opp øya til jeg må være på vei ut døra. Jeg rekker så alltid skolen så vidt det er.

Men ikke i dag. Fordi klokken 08:58, altså 17 minutter før skolestart, mens jeg er på vei til å rase ut døra, blir jeg ringt opp av denne krabaten som altså ikke får startet bilen. HURRA, roadtrip 15 minutter i motsatt retning av skolen for å hente henne. Ankom skolen 20 minutter sent, men jeg har jo engelsk som valgfag og da er man jo nødt til å være litt gentleman, eller?

Men altså, det jeg EGENTLIG skulle skrive om:
Det som var litt spesielt for i dag var at jeg, som leder av studentrådet på campus Hamar, hadde det som heter kontaktmøte, hvor ledere for studentråd, studentersamfunn, og pedagogstudentene møter og diskuterer saker sammen med campus Hamar sin administrasjon; Altså enhetsleder, prodekan og andre relevante figurer. På dette møtet tar vi som representanter for de forskjellige organisasjonene opp de sakene som studenter kommer til oss og ønsker forbedret. Denne gangen tok vi opp at deltidsstudenter ved fag som PPU ved høgskolen ønsket mer nøye oppfølging av underveisevaluering, og de ønsket også i fremtiden å kunne ha mer innflytelse over hva slags pensum de skal lære. Dette var høgskolens administrasjon veldig positive til, og det er et mål for fremtiden at studentene som tar dette og andre lignende fag skal få mer de skulle ha sagt om sin egen studiehverdag.

Etter at dette møtet var avsluttet ble også jeg sittende igjen sammen med resten av studentrådstyret, altså studentrådets nestleder, økonomiansvarlig, informasjonsansvarlig og internasjonalt ansvarlig. Vi hadde satt av tid til å snakke med en student som var fortvilet over sin praksissituasjon. Sammen med lederen for Pedagogstudentene, hørte vi ut hva studenten hadde på hjertet og la en videre handlingsplan for hvordan vi kan hjelpe vedkommende.

cof
Fortrolige dokumenter over alt!!

Så i løpet av kun to timer har vi forbedret situasjonen ikke bare til studentene som studerer litt ‘’utenfor’’ de ordinære løpene på høgskolen, men også (forhåpentligvis) tatt de første stegene mot å løse opp i en fortvilet students praksis og studiehverdag. All in a days work!

Jeg klarte forresten å bruke så lang tid på dette møtet at jeg kom for sent til mitt eget førpraksismøte….

En kommentar om “Veni, Vidi, Vici

1. Bra jobba, Øystein! Godt å se hvor engasjert vår studentrådsleder er. Det gir oss studenter en god trygghet i hverdagen, og en følelse av å bli hørt og prioritert. Takk! 🙂