Kugalskap

La meg først si at det ikke er den avlorlige sykdommen kugalskap jeg skal ta for meg, det lar jeg andre gjøre.Med kugalskap mener jeg all den skylda kua får for endringene i klimaet. Og det syns jeg er galskap.

Under Blæstaddagen i august, en dag der det var maskinutstillinger, stands og interessante foredragsholdere, ble det snakka om klimaproblematikken.  For norsk landbruk står for 8 % av klimagassutslippene her til lands. Og da kua får tyn.Kua raper og fiser metan. Det har den alltid gjort. Og metan er en klimagass. Det har den også alltid vært. Både Arbeidspartiets landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget og AgriAnalyses Christian Smedshaug foreleste på Blæstaddagen, og begge to «avskrev kua som klimaversting». Så hvorfor gjør ikke flere det?

Det jeg stusser litt på er at i alle andre saker som involverer dyr, for eksempel rovdyrpolitikken, så er hovedargumentet for å behold dagens bestander som de er, er at dyra er en del av økosystemet. Men er ikke da kua en del av dette systemet? Har ikke kua gjort nok for mennesker at den skal slippe å få skylda for noe som mest sannsynig er menneskeskapt?

Så mine oppfordringer til dere blir: ikke legg skylda på kua. Resirkuler. Gå til butikken. Kom på Blæstaddagen 2017. For det er ikke 2265 eller 1246 sin skyld.

Siri Josefine Mo
Årsstudium agronomi
Bachelor agronomi

14569689_10153837463721373_823711902_n

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s