Hva man har muligheten til å gjøre på Rena?

God mandag, håper alle har hatt en fin helg og er klar for en ny uke. Dagens tema er ulike aktiviteter på Rena. Som dere sikkert vet er jo Rena et ganske lite sted og da danner man seg automatisk tanker om at det ikke er så mye å gjøre her, men der tar de fleste feil.

Lokalt på Rena har vi ulike tilbud, som Åmot kulturhus. På kulturhuset har vi Åmot kino som har to saler. En liten sal som har plass til 84 personer, og en stor sal som har plass til 340 personer. Åmot kino viser filmer jevnlig. På Åmot kulturhus har de også kafe der de har et bredt utvalg. I kjelleren på Åmot kulturhus har vi kjeller kaféen, der frivillighetssentralen tilbyr for eksempel turgrupper til å melde seg opp som frivillig.

Frivillighetssentralen har også et samarbeid med studentsamfunnet på Rena, der vi arrangerer ‘’Fylla på hylla’’ sammen. Fylla på hylla er et prosjekt som er i startfasen. Prosjektet er et rusfritt arrangement for alle ungdommer over 18 år der folk kan møtes for å gjøre litt lekser sammen, spille spill eller bare sitte å prate. På Fylla på hylla blir det iblant servert middag som studenter og lokale ungdommer kan spise sammen og bli bedre kjent.

Studentsamfunnet på Rena har ansvaret for at studenter på Rena skal ha noe å gjøre på fritiden. Som dere kanskje leste i mitt forrige innlegg, er  det en organisasjon som består av studenter. Studentsamfunnet på Rena tilbyr et bredt utvalg av idrett som studenter kan bli med på om de er medlem. Medlemskapet koster 500,- og det er en engangssum som man betaler for å være medlem i et år. Med medlemskapet for du tilgang til å være med på idretten og du får bruke styrkerommet i militærleiren. På vinteren får du låne ski, skøyter og diverse utstyr som du kan bruke.

I tillegg til det får du gratis inngang på studentbaren, du får billigere priser i studentbaren. Du kan også melde deg som frivillig ansatt i studentbaren, der du kan jobbe som bartender eller vakt, og få litt erfaring innenfor det. Studentbaren på Rena er driftet av studenter. På studentbaren skjer det ganske mye, som konserter og temafester for å nevne noe.

Lokalt på Rena har vi også to andre puber. Den ene heter Rampa, der server de mat også har de pub på kvelden. Andre puben vi har på Rena er Punktet. Disse to stedene blir benyttet veldig mye av både lokale, studenter og militæret.

fotball-1

Rena er kanskje et lite sted, men det er veldig mye å finne på her. Her er det hva man gjør det til selv. Det jeg liker mest med Rena er at det er en koselig plass der alle tar godt vare på hverandre, og alle kjenner alle. Også er det veldig lett å komme i kontakt med folk, det spiller ingen rolle hvilket studium du går; her blir du kjent med folk på tvers av studier, enten du vil eller ei. Og det er det som er det beste med Rena. Så lenge man legger inn en liten innsats med å være sosial, så har man det bra her på Rena 😀

I mitt neste innlegg skal jeg skrive litt om boligmarkedet på Rena.

Hamsa // BA i serviceledelse og markedsføring