«Jeg vil gjøre ALT!»

Hei, jeg er Tine Sköll Johansen. Du kan kalle meg «Hun der rare», om du vil. Jeg blir ikke fornærma.

14689082_10157507792795184_2103898195_o
«Hun der rare»

Som dere kan se så er jeg ikke så fryktelig flink til å ta selfies. Men det er jeg heldigvis ikke veldig avhengig av å være!
Jeg er 25 år, og studerer andreåret utmarksforvaltning ved Evenstad, og skal skrive bacheloroppgave om øyenstikkere. Jeg har prosjektdilla, og sliter med å si nei. Jeg vil nemlig alltid gjøre alt, hele tiden, alltid. Det har ført til at jeg har en noe variert CV som gjør at potensielle arbeidsgivere ofte kommenterer «Oi, du har gjort mye, du!». Det har også ført til at jeg nå er studentrådsleder på Evenstad, og jeg prøver så godt jeg kan å være en god leder. Det er ikke alltid like lett.

Det jeg driver med på fritida er stort sett hund, samt at jeg jobber freelance som fotojournalist og skribent med eget enmannsforetak. I dag har jeg og min kommende samboer tre hunder (snart fire!). Alle alaskan huskytisper. Med dem kjører vi små turer i Evenstadlia, og gleder oss til vinteren.

by-tine-skoll-johansen-26
Tur til Evenstadsætra. Fra venstre: Tikaani (6 år), Tundra (4mnd på bildet, 9mnd nå), og Pink (2 år).

Hvorfor begynte jeg på Evenstad?
Vel, i motsetning til mange andre var det ikke drømmen om å jobbe innen rovdyr som fikk meg til å komme hit. Jeg vet ikke helt hva jeg så for meg, det var noe diffust om å tusle rundt i skogen på våren og ta vannprøver fra bekker mens sola skinner, tror jeg. Og det har vi forsåvidt også drevet med! Man lærer så utrolig mye av å være her. Man får seg jo noen favorittforelesere, og de engasjerer så mye at livet raskt kan ta en annen retning enn man hadde tenkt. På førsteåret hadde vi en feltkursveileder som er ekstremt dyktig innen mose. Faktisk så dyktig at jeg selv begynte å synes mose var dritkult!

 

13410885_1135505309825017_1082243794_o
Ut på nymfejakt i Engerdal

Og lenge vurderte jeg å prøve å skrive en bacheloroppgave innen nettopp mose. Men før sommeren fikk jeg bestemt meg; jeg vil skrive om øyenstikkere. De er jo så kuuuule og fine! Jeg tenkte ikke så mye på at øyenstikkere holder til i myrvann med masse mygg, og at de flyr bare noen måneder i året, så det letteste for å få nok datamateriale er å håve dem inn som nymfer, og artsbestemme de små rovinsektene etter lengde på ledd og form på underleppe. Mmmm… Men det er gøy når man kommer inn i det, og man lærer så utrolig mye. Visste du at øyenstikkere kan fly baklengs, og er sterkt territoriehevdende?
Evenstad anbefales virkelig til de av dere som ikke er redd for å bli skitne under neglene. Man er ute i all slags vær,og har mulighet til å jobbe med helt unike prosjekter.

Jeg har ikke angret en eneste dag på at jeg begynte på Evenstad!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s