Matglede i hverdagen.

Hei og velkommen til bloggen. I dette innlegget ønsker jeg å skrive litt om mitt forhold til mat, og hvordan du som student kan få inspirasjon til å orke å lage mat. For som tidligere nevnt er en av hobbyene mine å lage mat, og derfor har jeg valgt å skrive litt om det i dag.

Jeg kan nesten ikke si det nok – jeg elsker å lage mat. Jeg elsker å utforske nye mattradisjoner, oppleve og smake noe nytt, og utfordre meg selv til å gjenskape forskjellige smaker med egen vri. Matlaging gir meg en følelse av frihet.
Friheten til å teste, leke og eksprimentere med gamle, nye og forskjellige smaker.

Jeg har en mor som elsker å lage mat, og hun har alltid laget noe nytt, og laget det som var kjent fra før av med en ny vri. Dette er kanskje en av grunnen til at jeg har den matgleden som jeg har i dag. Jeg likte veldig godt å lage mat sammen med henne. Og allerede som elleveåring, lagde jeg middag til familien når jeg ønsket det.

Mat er som å sanse verden for første gang på nytt, og den estetiske opplevelsen er ganske forskjellig fra gang til gang.

Som student, så føles det ofte som om det er for lite tid til å lage mat. Dette fordi enkelte ganger så kompliserer jeg prosessen, mer enn det er og bør være. Her er 5 tips, som gjør det lettere for meg, til å få tid på kjøkkenet.

Tips:
1. Vær spontant, og la varene som du enten har hjemme, eller i butikken inspirere deg til å lage noe. Vi har ofte en tendens til å overtenke, noe som jeg i noen tilfeller mener kan være årsaken til at vi kompliserer ting mer enn det er.

2.  Hvis du ikke er den spontane typen, så kan du planlegge på forhånd. Det er noe du allerede kan gjøre på søndagskvelden, mens du sitter og slapper av i sofaen. Kort og enkelt, planlegge hva du ønsker å spise kanskje de neste 2-3 dagene.

3. Kjøp og bruk forskjellige urter, og krydder til matlagingen. Vær litt vågal med å teste ut nytt krydder og ikke vær alt for beskjeden med å bruke det.

4. Sett av en tid mellom 30 min – 1 time hver dag på kjøkkenet. Det er lov å ta pauser fra studiene og alt det dagligdagse :).

5. Søk deg rundt på YouTube, ulike kokebøker, og prøv å utfordre deg selv til å lage noe nytt når du får anledning til det.

Her er noe av det jeg har laget. Noe av det er spontant, mens noe av det måtte planlegges på forhånd. Matglede handler om å slippe seg fri, tørre og ikke være redd for at ting kan gå galt enkelte ganger. Det viktigste er opplevelsen og det en lærer om seg selv, og ens forhold til mat.

Ønsker dere et innlegg senere med oppskrifter, så legg gjerne en kommentar på det.

Neste blogginnlegg:

Praksisperioden nærmer og i den anledningen skal jeg i det neste blogginnlegget skrivet om mine tanker og opplevelser i forhold til praksis i barnehagen.

Ashwi.Abdo 🙂