Årets første studietur

De fleste mener at pensumbøker og forelesninger er veien til gode karakterer, men forstår man ikke hva som blir sagt hjelper det lite. For meg er det viktig å ha «gamle knagger» for å lære ny kunnskap. På beredskap og krisehåndtering er det mye nytt stoff, også for meg som har erfaring fra førstegangstjeneste, Nokas og et årsstudium i organisasjon og ledelse. Derfor er det utrolig fint at høgskolen legger opp til både studieturer og praksisarbeid.

Tidligere har vi fått prøve «krisesimulering» på pc, noe som minner litt om gruppespilt Grand Theft Auto. Forskjellen er at istedenfor å utøve vold og hærverk skal vi jobbe sammen for å løse situasjonen, for eksempel en trafikkulykke med flere skadde, lang kø og politi, ambulanse og brannvesen på stedet. Dette er både en morsom, krevende og lærerik måte å øve på kommunikasjon, problemløsning og teste ut det vi har lært på skolebenken.

Forrige torsdag dro vi på årets første studietur. Vi besøkte Cube AS på Slemmestad, en liten bedrift som blant annet utvikler og bygger spesialtilpassede droner – og det er ikke for hvem som helst. De har blant annet vært i kontakt med både beredskapstroppen til politiet og Forsvarets spesialstyrker.

Lurer du på hvordan turen gikk? Sjekk ut filmen da vel!

// Tuva – Krise og beredskap

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s