Dugnad på Himmelslottet

På Evenstad er vi så heldige å ha noen studenthytter. I helga var vi innom Kaninburet (oh, yes, Kaninburet!). Der var vi bare mens det var mørkt, så det ble ingen bilder derfra, men for dere nysgjerrige kan jeg legge til et gammelt bilde, tatt under en tidligere dugnad:

kaninburet-anja-kastnes
Kaninburet. Foto: Anja Kastnes

Opphavet til navnet på denne hytta er at Evenstadstudenter kalles «Evenstadkaniner». Det forklares i at dette tidligere var en ren gutteskole, og vel… Nok om det, de fleste vet hva kaniner driver med på fritida. Kaninburet er veldig koselig, og veldig lett tilgjengelig selv om man ikke ønsker å gå så langt. Man kan kjøre nesten helt inn til hytta, og gå rundt 30 meter fra bilen, eller parkere på Myklebysætra sin vinterparkering og gå i 5-10 minutter på fin grusvei. Her lå vi 6 mennesker, Benedicte, Håvard, Ole Henrik, Kevin, Vegard, meg selv og 4 bikkjer, uten at det egentlig var noe problem med plass. Det er nemlig to lengre sengebenker og ei køyeseng med dobbeltseng nede. Med god fyr i både vedovn og peis ble det en hyggelig kveld med noen pils i påvente av en lengre tur på 1 mil til Himmelslottet dagen derpå. På Kaninburet er det gassovn, så morgenen etter kokte vi kaffe og koste oss med frokost rundt stuebordet før vi pakket sekken og la på tur.

Etter kort tid ble det tydelig at veien (som går ca 7km inn) var veldig isete. Jeg hadde da to valg: skli rundt på isen mens jeg krangler med de to gira huskyene mine i 2-3 timer (det endte opp med å bli 4 timer, mer om det senere), eller stikke hjem og gå en rolig tur uten is. Så, noe som er flaut å innrømme, men som knærne mine er svært takknemlige for, resten av blogginnlegget handler om turen de andre fem hadde. Jeg vurderte å finne noe annet å skrive innlegg om (ikke minst fordi jeg synes det er litt skam å snu), men jeg synes egentlig vi bør reklamere litt for de hyttene våre, for de står så veldig ubrukte! Foto er tatt av Vegard Svarthumle Bareksten, som var så hyggelig å tenke på blogginnlegget mitt under turen.

Turen til Himmelslottet var jo for dugnaden sin del, døra skulle tettes, det skulle tettes rundt pipa, snekres stige til taket, og planlegges utedo. Og det fikk folket istand! Men turen dit var ikke enkel, som jeg forstod det på godt slitne folk og dyr da jeg kjørte opp til Myklebysætra for å møte dem i dag.

For det første var det jo isete, men det som var hardest var vinden. Med opptil 24.1 m/s vind beskrev Håvard det som «Du snurra godt rundt når vinden tok tak i sekken, for å si det sånn!» I tillegg var det godt med elg på turen, både død og levende, synlig og gjemt. Bikkjene hadde nok gjerne kunne tenkt seg å være båndet foruten hver gang de så, eller luktet forbipasserende elg og elgrester som ligger igjen etter jakta. Det gjorde sitt for at eierne satte pris på synet når de endelig så Himmelslottet, med tilhørende fiskevann (Himmelsjøen), etter 4 timer til fots.

DCIM100GOPRO
Inne på Himmelslottet

Inne i Himmelslottet er det litt trangere enn i Kaninburet, men med nok sengeplasser til at man slipper å ligge oppå hverandre. Her er det også vedovn og gassplater. Og en kortstokk som er godt brukt. Ved og gass fraktes inn med snøscooter på vinterstid.

Som dere ser så har studentene på Evenstad alle muligheter for å stikke til skogs og nyte hyttelivet, være seg sommer, vinter, kort tur eller lang tur!

Så håper jeg at mitt skamfulle innlegg om den kule turen de andre har hatt er nok til å gi andre (og meg selv) et spark i baken. La oss komme oss ut på tur!

2 kommentarer om “Dugnad på Himmelslottet

1. Hei!
      Hytteansvarlig Håvard Solbakken sier «Jaja, folk som ikke er studenter kan også låne, men da koster det 100kr pr person per natt».
      Studenter låner for 50kr per person per natt 🙂

Tine