JEG SKAL PÅ UTVEKSLING!

Hei alle sammen!

På sykepleien har vi flere ulike muligheter til å dra på utveksling underveis i studiet vårt. Man kan reise til Sverige, Danmark, Indonesia, Namibia, USA og enda flere land. Disse reisene har en varighet på at fra 5 uker til et helt semester. Høgskolen har drevet med utveksling i mange år og har gode og etablerte muligheter for oss studenter. Nettopp slike muligheter er en stor grunn til at jeg valgte akkurat Høgskolen i Hedmark til å studere på.

Utveksling har lenge vært en stor drøm for meg, og nå i 2.året har vi muligheter til å søke oss til to forskjellige steder. Den ene er til Namibia med praksis og undervisning i 3 måneder, mens den andre er til Indonesia for et folkehelseprosjekt i 5 uker. I juni sendte jeg inn min søknad om å få reise til Indonesia. Jeg husker vi hørte på foredrag fra de som allerede hadde vært der og jeg kjente jeg var spent på om jeg fikk reise. Etter hvert ble det sommerferie og utvekslingen ble dyttet litt lengre bak i hodet.

Når vi startet på skolen igjen etter sommerferien startet nervene virkelig å ta seg opp, det ble etter hvert satt opp intervjuer og jeg ble mer spent for hver dag som gikk. Når jeg gikk fra intervjuet mitt tenkte jeg at dette gikk jo ikke så aller verst og kanskje var det mulig at nettopp jeg ble plukket ut. Den siste uka sjekket jeg mailen min ganske hyppig for å se om jeg har fått svar. De siste par dagene har jeg sjekket mailen sikkert hvert 10.min. Og så, i går kveld kl.21.10 tikket det inn en mail. Der sto det:

«Kjære dere, takk for at dere har søkt om å reise på utveksling! Jeg har den glede å informere dere om at dere er gruppen som får reise til Indonesia vårsemesteret 2017.»

Jeg og 11 andre studenter reiser i februar nedover til Indonesia, wow. Det er helt sykt å tenke på. Vi skal til andre siden av kloden for å få hjelpe andre, men også for å få vanvittig mye lærdom tilbake. Tror ikke jeg egentlig fatter helt hva som egentlig skal skje jeg.

Jeg gleder meg hvert fall helt utrolig mye, og jeg gleder meg til å dele denne reisen med dere. Det er mye som skal gjøres i stand før vi reiser med både vaksiner, flytur, visum, pass, søknader hos lånekassen og mye mer. Jeg håper å få tatt dere med på hele reisen fra start til slutt!

Har du noen spørsmål til meg angående utveksling? Kjør på!

Ellers kan dere ta en titt HER for å lese mer på hjemmesiden til høgskolen!

Processed with VSCOcam with a5 preset

// Renate – Bachelor i sykepleie