Eksamenschill

På Blæstad og Evenstad foregår undervisningen litt annerledes enn på resten av høgskolen. Hele skoleåret er delt inn i fire blokker, der en blokk varer i 10 uker, og der har vi kun ett eller to fag (15 studiepoeng).

Vi i 1.klasse på Blæstad er nettopp ferdig med blokk 1 der faget var geologi og jordlære. Og for å demonstrere vår tilegnet kunnskap (eventuelt mangelen på den), hadde vi eksamen sist uke. Selve eksamen foregikk digitalt, og vi fikk fem timer til å svare på 22 store og små oppgaver.

Men eksamen er jo på en måte bare en liten del av hele læringsprosessen. Det er alt det du lærer deg på forelesninger, ekskursjoner og i labarbeid, og prosessen før eksamen som du forhåpentligvis tar med deg videre.

For mange er tida før eksamen og eksamen veldig kjip. Man stresser og føler man kanskje ikke kan nok, og heller ikke har tid til å lære seg alt man bør. Kanskje ringer man fortvila hjem til mamma, og frustrert forklarer alt som går galt i livet.
Eller kanskje er man av typen som plutselig får tid til alt annet. Man vasker hele leiligheten, baker deilige pizzasnurrer; man er utrolig effektiv….på alt bortsett fra eksamenslesinga. Dette kan i seg selv være frustrerende. Men så lenge man føler man har kontroll, så ser jeg ingen grunn i å ikke kose seg litt ekstra med både bakst og rengjøring.

Personlig har jeg tatt alt dette med knusende ro. Både når det gjelder husmorsoppgaver og eksamenslesing. Jeg har engang ikke stressa for at jeg ikke stresser. Mulig jeg har vokst fra det eller så har jeg bare kjent at jeg har egentlig ganske kontroll på alt stoffet. Farlig å si det før vi har fått resultatene, men jeg tar en råsjans.

God helg, og god eksamenslesing når den tid kommer!

Siri Josefine Mo
Årsstudium agronomi
Bachelor agronomi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s