Høsttakkefestuka

Ja, da er høsttakkefestuka vel overstått! For Evenstadstudenter er det en «selvfølge» å vite hva høsttakkefestuka er, men for dere som går på andre avdelinger eller kanskje ikke har begynt på høyere studier enda: Høsttakkefestuka er ei uke med tre fester, hvor den siste og største havner på lørdag nærmest høsttakkefest. I år hadde vi halloweenfest på tirsdag, jegerfest på torsdag og selvsagt høsttakkefesten.

For mange av oss er det ei krevende uke, og de fleste i år tok det rolig på jegerfesten for å kunne ta litt mer av på høsttakkefesten istedet. Jeg ble bedt om å holde «Herrenes tale», noe jeg syntes var alright helt til jeg hørte at det var estimert 200 gjester. Gamle studenter pleier nemlig å vende tilbake til skolen under akkurat høsttakkefesten, noe som gjør at det ikke bare er en fest, men også en fantastisk anledning til å holde taler, og gi ut kvalitetstipend for spesielt gode bachelor- og masteroppgaver. Talen gikk fint, selv om jeg var så nervøs at jeg angra hardt og lenge på å ha gått med på dette her.

Dette er årets høydepunkt for veldig mange, med god mat, live-musikk, og veldig mange gode bekjente og venner som dessverre har gått videre i livet og ikke er å treffe så ofte på Evenstad lengre. Og det var veldig mange som svingte seg på dansegulvet etter middag og kake. Jeg tror ene bachelorstudenten nesten dansa skoene av en av foreleserne våre!

Men, høsttakkefestuka er ikke bare fest. Studentrådet prøver å holde noen arrangementer alkoholfrie, og hadde derfor på fredag innført en «hviledag» med Tonje Midtbøs foredrag «D e turan som tælle!».

tonje

Tonje skulle i utgangspunktet bare holde foredrag, men siden hun fant ut at hun like gjerne kunne ta med hundene så satte hun opp en time før foredraget hvor alle fikk lov å prøve å kjøre to huskyer foran en kickbike. Det var flest internasjonale studenter som dukket opp, men både de norske og de internasjonale syntes dette var kjempegøy, og det møtte opp ganske mange til foredraget hennes etterpå. Suksessdag!

Alt i alt synes jeg høsttakkefestuka var veldig vellykka, til tross for at jeg var med i ryddeteamet etter høsttakkefesten og ikke akkurat var i topp form mens vi gikk og rydda ølbokser. Det var likevel vel verdt det!

Det beste med slike uker er at når de tar slutt, og bakrusen begynner å gi seg, så sitter du igjen med gode minner du kan le av, og leve på lenge lenge!