Praksiserfaringer

Innsamling av forkunnskaper om halloween

Praksis ble avsluttet med et eksperiment i naturfag ang. kjemiske reaksjoner. Dette er noe elevene synes er gøy og er kjapp med å etterlyse! Så derfor valgte vi å lage en «vulkan» rekasjon ved hjelp av disse ingrediensene:

• Litt vann i en kolbe
  • En skvett zalo
  • Rød konditorfarge
  • Min. 2 teskjeer natron
  • 1 kopp eddik

På grunn av søl så valgte vi å gjøre det ute. Det er også viktig å lage regler for barna før vi tar med læringen utendørs. Vi skal fortsatt bruke innestemme og rekke opp hånda når vi er ute. Og de som er flinkest til å følge disse reglene får hjelpe til med eksperimentet. Dette fungerer da som en gulrot for elevene.

Naturfag kan oppleves som vanskelig for mange så det er viktig med visualiseringer og at elevene får delta og gjøre noe i timen.

I forrige innlegg skrev jeg at vi skulle ha fredagsseminar i naturfag, den siste uken er det derimot fredagsseminar i PEL (pedagogikk og elevkunnskap). Denne dagen hadde vi stasjonsarbeid med forskjellige aktiviteter som inkluderer læring. Dette er for å inspirere oss til å bruke gode og kreative læringsmetoder i praksis og senere i jobb.

Det siste fredagsseminaret etter praksis avsluttes alltid ved at praksisgruppa setter seg sammen og forbereder seg til profesjonsseminar. Dette har jeg skrevet om tidligere i detalj, og du kan lese mer om det her. Nytt i år er at det bare skal være én problemstilling for å øke variasjonen mellom gruppene. Og det ble det også! Det er alltid et nytt tema, og årets var tilpasset opplæring. Det ble stor variasjon mellom gruppene og derfor givende å følge med på alle.

Vi skal tilbake i praksis i februar, for nye 4 uker. Da skal vi utfordres ytterligere og forhåpentligvis bli enda flinkere. Praksis er mye stress og arbeid, men det merkes at det er da vi vokser mest!

-Ida Furuhaug