Praksis, ledelse og lek.

Hei og velkommen til barnehagelærer-boblen. Jeg heter Ashwi og går som tidligere nevnt i 2. året i bacheloren ved Campus Hamar.

Barnehagelærerne (BLU) er ute på praksis, og jeg må bare starte med å si at det er utrolig godt å komme seg tilbake til barnehagene. Jeg kan ikke fatte at vi allerede er godt igang med uken to av fire for dette semestret.

Den første uken gikk stort sett til å gjøre seg kjent med barnehagen både til barn, medarbeidere og foreldre. Og eventuelt Observere i forhold til rutiner, arbeidsmåter og organisering av de dagligdagse gjøremålene. Det er det fine med praksis under utdannings forløpet, det gir en fin mulighet til å tilegne seg erfaringer, og oppleve ulike diskurser i de ulike barnehagene og avdelingene vi er.

Det er så klart veldig mye som skal og må gjennomføres, prøves og læres under praksis. Denne uken skal jeg ha lederdager. Det vil si at jeg får muligheten til å være pedagogisk leder i avdelingen. Da må jeg lage en oversiktlig plan, som blant annet inneholder fordeling av arbeidsoppgaver, pauser og aktiviteter for dagen. Jeg skal også ha et didaktisk opplegg for en gruppe barn, som jeg planlegger på forhånd og vurderer i etterkant. Jeg er ganske spent på hvordan dette vil gå, og har tro på at det vil gå bra.

I praksis tilegner jeg meg masse erfaringer og muligheter til å kanskje danne et bilde av hvordan jeg ønsker å jobbe i fremtiden, og kanskje lærer jeg en ting eller to, om hvordan det kan gjøres. Det har vært en veldig fin uke, med mye latter, lek, moro men også veldig mye nytt å lære.

Er ikke veldig flink med å ta bilder, da jeg glemmer dette, men her er to bilder.

Til neste innlegg:

I det neste blogginnlegget skal jeg si hvordan jeg går over praksis, og rett til eksamens pugging. Kanskje slenger jeg også på et par tips som funker for meg, ift. til eksamen og lesing. Imellom tiden ønsker jeg dere en riktig fin uke 🙂

– Ashwi.Abdo