Nye fag!

Vi er ferdige med Geologi og jordlære. Førsteklassingene på Blæstad har nå begynt med to nye fag. Landbruksteknikkstudentene har rapport og analyse sammen med agronomistudentene. Så har vi fysikk der de andre har biologi.

I faget rapport og analyse får vi et innblikk i Rapportskriving, forskningstekniker og statistikk. Vi har lært om excel og word-programmene og hvordan de kan brukes som et verktøy i skriving av vitenskapelige rapporter.

For å knytte opp teorien til noe praktisk har vi laget en egen spireprøve med jord fra forskjellige jordsmonn og jordarter.

Vi vil forske om og finne ut om hvitkløveren klarer å vokse i alle jordene. Med to potter fra den samme jorda der den ene ble kalket kunne vi se hvordan forskjellen ble når pH:en ble forandret. Vi jobber i grupper, og skal gå gjennom prosessen i å skrive og levere inn en rapport. God trening særlig for de av oss som skal skrive en bacheloroppgave om noen år.

I fysikkfaget går vi igjennom de grunnleggende trekkene i fysikk. Energi, kraft og bevegelse o.s.v.
Fysikk er fantastisk! Det er et veldig stort fag og vi bare kikker på en liten del.

Hvordan kan man klare å gjøre disse fagene interessant om man ikke syns det fra starten av? Enten får man bare kjøre på, og når man kommer inn i det blir det spennende, sånn som det er med alt. Ellers er det en god måte å knytte det til virkeligheten eller saker man har bruk for og skjønner fra før av.

Jeg vil også minne dere alle på at man går på skole for å lære seg. Det er ikke meningen at man skal kunne alt fra starten av!

Håper dere har det fint. I neste blogg vil jeg skrive om mulige tilleggsnæringer for bonden.

Elisabeth
Årsstudium i landbruksteknikk