Tips og Studieteknikker

JA du må ta back-up! Mange har mappe eksamener og har da jobbet med obligatoriske arbeidskrav i 1-2 semester. Redigert og rettet på til det perfekte frem mot innlevering. Også skjer det…du søler vann på dataen din og den må inn på reperasjon.

Eller du mister dataen i bakken, den blir stjelt eller simpelthen dør..Skaff deg en harddisk idag eller en minnepenn med nok lagring. Det er til og med Black Friday idag også, så her kan man gjøre et kupp!

Men alle har ikke mappe eksamen, noen har muntlig og noen har skriftlig eller begge deler. Jeg skal derfor dele noen tips og studieteknikker.

1. Mitt eget studietips fra ifjor til meg selv var å skrive dato, tema og kapittel/tittel på notatene for at det skulle bli enklere å finne frem mot eksamen. Og nå er jeg glad for det, nå kan jeg finne frem det jeg skal og markere mens jeg leser notatene (det jeg trenger å øve mer på markeres) dvs. enda mindre å lese andre gangen jeg repeterer!

15183972_10211363599955315_1740962185_o

2. En annen leseteknikk som jeg tror jeg har nevnt før er å skrive på post-it lapper i bøker man leser. Ta notater underveis, så kan man friske opp senere ved å lese på post-it lappene. Dette fungerer veldig bra for skjønnlitterære bøker.

3. For å ha kontroll på pensumet så markerer jeg det jeg vet har lest og tatt notater på i studieplanen. Da vet jeg hva jeg må lese på til eksamen, og starter med det.

 

15182376_10211363598235272_1715883545_o

4. Jeg har ikke så mye datatips, da jeg ikke tar notater jevnlig på data selv, men jeg har ett! Bruk fargemarkering på dokumentene. Jeg bruker grønn for temaer jeg føler jeg kan, også kan man bruke rød f,eks. på det man må lese mer på.

skjermbilde-2016-11-25-kl-15-28-50

5. Hvis du har skriftlig eksamen, SKRIV stoffet. Hvis du har muntlig eksamen SNAKK stoffet. Det er viktig å øve på en måte som vil gagne deg på eksamen. I pedagogikkfaget kommer det til å bli muntlig eksamen til våren, da er det supert å jobbe i kollokviegruppe der man kan snakke sammen og bruke fagterminologi slik at det blir en vane.

6. Belønn deg selv mens du leser. Nå mens det fortsatt er en stund til min eksamen kan jeg belønne meg selv med en episode eller film etter x antall timer arbeid. Når det er en uke igjen til eksamen har jeg ikke tid til det, da belønner jeg meg selv med godis underveis for å holde det gående lenge f,eks. En godisbit etter 10 sider. Burde kanskje være noe sunt, men folk blir motivert av forskjellige ting. En tur ut kan være belønning også.

Jeg har noen eksamenstips fra et tidligere innlegg her og Andrea fra music management har skrevet et innlegg om tips her.

Lykke til

-Ida Furuhaug

 

En kommentar om “Tips og Studieteknikker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s