Gruppearbeid

Endelig første desember! God torsdag alle sammen, er dere godt i gang med eksamensperioden?

Når du går på høgskole innebærer det mye gruppearbeid. Enten om dette er i kollokviegruppe, semesteroppgave, mappeinnlevering, eksamen, obligatoriske oppgaver eller bachelor. Sjansen er stor for at du skal skrive bacheloren din i par, og det er derfor lurt at du allerede fra år 1 begynner å finne ut hvem du jobber godt med. Hvem du jobber godt med behøver overhode ikke å være den du er best venn med, eller liker best. Ofte kan det hende du jobber bedre med en du ikke kjenner noe særlig.

Words, teamwork. Toy bricks on the table
Foto: Colourbox

Derfor er det kollokviegruppe din beste venn fra dag én. I en gruppe med flere mennesker vil du klare å finne den eller de du jobber best med. Du ønsker å arbeide med en som er ca på ditt nivå eller bedre, en som vil prioritere oppgaven like mye som deg og en med like arbeidsmetoder som deg. På denne måten unngår man at konflikter oppstår. Selvsagt trenger ikke alt dette å stemme for et godt samarbeid, men det er allikevel et godt utgangspunkt å ha. Det er mye bedre å tidlig finne ut hvem du arbeider godt med, enn at det skal oppstå konflikter, uenighet og problemer med arbeidsfordeling på en stor oppgave eller bachelor.

Serious architect explaining his idea upon project to co-workers
Foto: Colourbox

Når det gjelder gruppearbeid vil det ofte være en god idé å ta utgangspunkt i et Google Docs dokument. Da kan du og alle andre på gruppa hele tiden følge med på hva de andre gjør, for å se at alle arbeider og har jobbet like mye med prosjektet. Dette er spesielt nyttig hvis noen på gruppen ikke bor i nærheten, eller tar studiet over nett eller lignende. Tidligere i år hadde vi en obligatorisk oppgave i Innovasjon on entreprenørskap der vi ble delt inn i tilfeldige grupper. Dette var på mange måter lurt, og vi startet første dagen med å prate om alles forventninger og arbeidsvilje til dette prosjektet. Da visste jeg hvor vi hadde hverandre, hva jeg kunne forvente av de andre og hva de andre kunne forvente av meg. På denne måten klarte vi å løse oppgaven godt.

 

Så – finn deg en arbeidspartner! Enten en eller flere som du jobber godt med. Ikke fortsett å arbeide med bestevennen din hvis det ikke gir gode resultater.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s