Sykdomslæreeksamen

Hei alle sammen! For tiden driver jeg med det sammen som de fleste andre studenter gjør på denne tiden; Jeg leser til eksamen!

I dette semesteret er det sykdomslæreeksamen som står for tur, enda en av de mest beryktede eksamenene på sykepleien. La meg bare si dere en ting mine venner, jeg fatter ikke hvorfor denne ikke står øverst på lista!!! Jeg husker at jeg en gang i tiden trodde anatomieksamen var det mest stressende man kunne oppleve, men det viser seg nå, at det er helt feil! Eller er det kanskje bare jeg som har glemt alle de timene jeg brukte på skolens bibliotek i fjor? Hmm, er litt usikker der gitt.

Det er vel kanskje en del av det å være student regner jeg med, for det ser ikke ut som dette med eksamensstress er noe unikt for vårt studie bare. Nei da, i disse tider myldrer det av studenter på biblioteket og skolens mange grupperom. Det kan høres mang en samtale rundt om i kantina, over angrende studenter som ikke kan fatte og begripe hvorfor de ikke har lest mer tidligere i år (LES: MEG). Å jaggu skal du ikke se bort i fra at de samme studentene fremdeles ikke har blitt klok av skade til våren, og vil angre seg like mye da også (LES: MEG).

Processed with VSCO with f2 preset

De fleste dagene består egentlig for det meste i å sitt på skolen å lese, notere og diskutere med de andre i klassen om hvor mye de har lest og hva de tror kommer på eksamen. Ellers er vi veldig flinke til ta pauser ofte for å besøke kantina en liten tur når konsentrasjonen svikter. For å si det slik, om ikke kantina tjente godt på meg tidligere i år, så gjør de hvert fall det nå! Ikke er jeg og vennen mine heller av den typen mennesker som bare tar en fem minutters pause for å kjøp kaffe. Nei da, vi må først se gjennom alt kantina har å tilby (og det er ikke fint lite!), også må vi gjerne diskutere litt hva vi har lyst på. Så når vi endelig har bestemt oss må vi jo tros alt spise det vi har kjøpt, skravle litt, også kan vi starte på igjen. Denne prosessen tar gjerne en liten halv time altså. Hvis konsentrasjonen fremdeles ikke har meldt sin ankomst, så kan man jo spise desserten man kjøpt i kantina og ta noen selfies. Jeg gikk for en liten kombo mens jeg var på biblioteket dag.

Processed with VSCO with g3 preset

Nei nå må jeg slutte å syns synd på meg selv tror jeg, men det høres litt kjent ut eller? For min del håper jeg det, men kanskje ikke for deres egen del. For jeg håper og tror at det fins mer rutinerte og strukturerte studenter der ut!

Ellers vil jeg ønske første året sykepleie ekstra lykke til med sin første eksamen i morgen og på fredag. Dere klare det med glans!! Alle dere andre må også ha masse lykke til med eksamen. Jeg ser hvert fall fram til  juleferie. Det nærmer seg med stormskritt nå folkens!

PS! Lite tips for å skaffe seg grupperom!  Book de en uke fram i tid! Altså, alle rommene for neste fredag vil allerede være booket fra morgen til kveld allerede kl.12.00 nå på fredag. Så trikset er å sitte opp til etter kl.24 torsdagskveld og så booke rommet før du legger deg. Jeg vet det er litt sent, men det er verdt det! Når jeg tenker meg om, så er jeg ikke sikker på om det var så lurt for min egen del å dele dette tipset med dere, hmmm..

TAKK FOR MEG OG LYKKE TIL ALLE SAMMEN!

// Renate – Bachelor i sykepleie