Bomuligheter på Evenstad

Mens vi venter på juleferie er det masse som skal gjøres. Vi har jo skole som vanlig, med seminarer og innleveringer og skriving av et egenvalgt litteraturstudie. Et litteraturstudie er kort forklart at du leser en bråte artikler og setter alle sammen sammen til noe som kunne passa inn som et kapittel i ei lærebok.

15491831_10157784338560184_740210863_o
Vegard venter på at folk skal sette seg så han kan fortelle om sitt tema; Hjortevilt som unngår gode beiter i frykt for å bli mumsa på av rovdyr.

Men! Jeg og typen min har også drevet med noe annet de siste 10 dagene, noe jeg tenkte jeg kan fortelle litt om. Nemlig flytting til utenfor campus!
Leiemarkedet her på Evenstad er ikke av det største, så her er det egentlig SiH-boligene som er både det nærmeste til campus og varmeste du kommer til å møte. De er godt isolerte, og lette å holde rene. Også ligger de vegg i vegg med skolen. Imidlertid er det mange som ønsker å flytte ut fra campus for å spare penger, og kanskje få noe for seg selv. Og sånn var det jo for oss, siden vi er et kjærestepar med 4 bikkjer.

Det meste av boliger rundt om på Evenstad er eldre hus som du får leid ganske billig. Og det er godt for en studentlommebok! Men det er kamp om boligene, så det er lurt å være tidlig ute for å skaffe seg noe, helst før sommerferien. Det beste tipset jeg har er å bo på campus det første året for å bli godt kjent med klassen din, og deretter avgjøre om du har lyst til å flytte ut. Det blir nemlig mye mindre sosialt så snart du bor litt unna.

Litt dårlig bilde, men SiH-hyblene er de brune byggene øverst i bildet, skolen er det hvite bygget nederst til venstre og den røde låven nederst til høyre. Foto: Arne Nyaas (nyaas.fjellfolk.no)

Boligprisene ligger gjerne på rundt 2000-3000kr eksklusiv strøm, og du får ganske mye bolig ut av det, siden det meste er hus som er fraflytta og som folk vil at du skal passe på. Vi har også noen tøffinger som rett og slett bor i telt, men det er jo ikke for alle.

Vi kan jo ta huset vi leier som eksempel. Her betaler vi 2000kr hver i måneden eksl. strøm og internett, og selv om vi betaler strøm sparer vi 1000kr hver i måneden på å ha flytta ut fra campus. Vi har et stort kjøkken, bad, stue, soverom, parkeringsplass, en gigantisk hundegård, strandsone, brygge, stupebrett og hyggelige naboer. Også tar det ca 10 minutter å komme seg opp i Evenstadlia. Det går skispor 200m bortenfor oss som går til skolen (som ligger 5km unna), og på vinteren kan vi kjøre kjelke eller slede med hundene på den islagte Glomma til og fra skolen (for der har vi leid egen hundegård). Ganske idyllisk! Nå er jo ikke alle boliger samme standard, noen er bedre, andre er verre. Men heldigvis kan man velge!

Så, pros and cons! La oss ta campus først:

• Dyrere enn å flytte ut
  • Bedre isolert enn de fleste husene her
  • VELDIG sosialt
  • Maks 2 minutters gange til skolen
  • Lyst og rent
  • Rett ved studentpub’en

Og å flytte ut:

• Større plass
  • Billigere
  • Mindre sosialt
  • Varierende standard
  • Lengre å gå til skolen
  • Lang vei hjem fra studentpub’en (men du slipper bråket også!)

Så, summa summarum, hvor du bor er helt avhengig av lommebok og standarder, i tillegg til hvor sosial du ønsker å være. Som jeg sa, du blir veldig mye mindre sosial straks du flytter vekk fra campus. Men så lenge det bidrar til at man studerer mer og ikke bruker den ekstra tida si på netflix er det ikke så verst!

Hvis du ønsker å finne en bolig på Evenstad er det letteste å gå inn på facebooksiden «Evenstad», og rett og slett spørre om det er ledige boliger i området. Man kan også sjekke oppslagstavlene på hovedbygget på skolen, eller spørre etter ei liste over utleiere i resepsjonen (men den lista er ikke helt oppdatert).

Lykke til med boligjakta!

2 thoughts on “Bomuligheter på Evenstad

1. Hei! Jeg tenker på å begynne på Evenstad, Skogsfag nå til høsten. Jeg har en del jeg lurer på, og en av de på utdanningsmessen sa jeg kunne spørre deg på bloggen. Er det ok? Svar meg gjerne på mail ericaalice@hotmail.com