En verden av vaskemidler og dill..

Jeg har akkurat flytta fra Hamar til Elverum! Hjelpes.. Fram til nå har jeg pendla, utenom to måneder i Elverum i fjorårets semester, fra Hamar til Elverum. Men nå flytter jeg, med målet om å bli quizmester på Basement. Elverums studentbar har nemlig quiz hver torsdag kveld. 

Men nå blir det altså studentliv på meg også – uten spørsmål som:

  • Når kommer du hjem?
  • Hvor er du?
  • Hvor skal du?
  • Hvem er du med?
  • Ønsker for middag?

Det er selvfølgelig godt ment. Og man savner det omtrent med en gang man flytter. Men det blir en litt rar relasjon når man er «voksen», og likevel «barn», og bor hjemme. Jeg gleder meg til friheten, samtidig som det jo er litt trygt å bo hjemme. Men spesielt de siste månedene har jeg kjent på at jeg gjerne vil ha litt privatliv, og ikke måtte planlegge alt tre uker i forveien. Igår kjørte jeg flyttelass del 1, med seng og klær. Tusen takk pappa! Idag reiser jeg opp og blir for godt. Kjøper med masse mat og diverse, så får resten (møbler…) komme etterhvert.

Private bilder fra jeg flytta på folkehøgskole. Denne gangen er ikke skia med, men de kommer nok etterhvert.

Det er mye å huske på med flytting. Ekstra mye med umøblert hus. En ting er møbler, klær, bestikk og mat. Men telys, servietter, puter i sofaen, vase, bokhylle, teppe, duk.. Og tusen kjøkkenting. Selvfølgelig er det mye man kan droppe. Den første uka skal jeg klare meg med kun steikepanne, bestikk og skjærefjøl. Lamper!

Akkurat nå skriver jeg lister. Det er jeg god på ihvertfall. Da får jeg orden i hue, og når jeg skal pakke går det virkelig unna. Jeg sorterer lista etter kjøkken, stue (møbler), soverom, studieting, pynt, bad & stæsj, og rengjøringsartikler. Er du klar over hvor mange ulike vaskekjemikalier vi bruker?! Antagelig er det  1 % forskjell på ingredienslista til Jif kjøkken og Jif Bad, trenger man begge? Zalo og oppvaskbørste er et must.

Sånn ser to av listene mine ut. Et lite hjørne for private ting i hovedlista, selvfølgelig rosa. Tursekken er viktig! ❤ Så har jeg egen liste for kun rengjøringsartikler(!), og en for mat. Etter jeg tok bilder har jeg kommi på enda mer, som grytekluter og oppvaskmiddel. Seriøst..?

Mye taes med hjemmefra, men av rengjøring og småting kjøpes det meste. Matbutikk er førstepri idag, så får jeg ta resten seinere. Og ja, møblene får komme etterhvert. Jeg spiser ute eller i kantina imens. Tar selvfølgelig imot middagsinvitasjoner. Ingen allergier.

Hvilke butikker skal jeg innom?

  • IKEA: kjelesett og ellers «alt jeg trenger». Lyst på ny seng også…
  • Clas Ohlson
  • Jernia
  • Europris: har mye tilbud akkurat nå, bla. på vaskemidler.
  • KIWI og REMA! Idag.

dsc_5407

Og så minner jeg om at vi nå er Høgskolen i Innlandet, og har endra facebooksider og instagram-kontoer, fordelt på de ulike studiestedene. Nå på søndag reiser jeg til utdanningsmessa i Lillestrøm, og gleder meg utrolig mye! Det blir spennende å møte nye «kollegaer» fra Lillehammer, og å stå for en ny og knallfin skole, som jeg er virkelig stolt over å representere. Jeg kommer til å fortsette med blogg og snap iblant, så følg med 😉

PS: Det blir sikkert en innflyttingsfest. Vi tar imot gaver og klemmer. Og klementiner. 

Astrid Mortvedt, 2. året på Bachelor i Folkehelsearbeid – på Elverum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s