Utveksling, litt ditt og litt datt

Hei alle sammen og godt nyttår! Nå er det lenge siden jeg har oppdatert dere på sykepleietilværelsen!

Jeg håper dere alle sammen hadde en riktig flott julefeiring og at det ikke er alt for ille å være tilbake i normal hverdag igjen. Jeg hadde i utgangspunktet store planer om å stikke innom en liten tur rett før juleferien, men dessverre tok eksamensstresset helt overhånd hos meg. Det ble mange lange dager på biblioteket i desember, men jeg tror eksamen gikk ganske greit, vi får se når resultatene kommer!

Nå som sykdomslæreeksamen er over har det blitt litt bedre plass i hodet mitt til resten av veden, og det har endelig gått opp for meg at jeg snart reiser på utveksling! Så jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere litt på dette. Det kommer nok til å bli en god del om utveksling fra meg dette halvåret, for jeg ønsker så veldig gjerne å ta dere med på hele forløpet når man skal reise som utvekslingsstudent.

Hvor, hva,  når?

14. februar starter jeg og 11 andre studenter reisen nedover til Indonesia. Vi er 7.stk fra sykepleie heltid, 4stk. fra tannpleie og 1.stk fra sykepleie deltid. Reisen tar oss godt over et døgn, så derfor skal vi Indonesiamellomlande i Kuala Lumpur i et par dager, før vi tar fatt på den siste flyreisen til Indonesia. I Indonesia skal vi være på en øy som heter Sabang, her skal vi bo på en indonesisk sykepleierskole. Høgskolen har i mange å samarbeidet med denne skolen. Vi har dratt ditt på utveksling, og deres studenter har kommet til oss på utveksling. Mange av de indonesiske lærerne har faktisk utdannet seg her i Elveurm! Dette gjør at flere av lærerne faktisk kan norsk, noe som er godt for oss, for mye av undervisningen foregår på indonesisk. Etter tsunamien i 2004 var høgskolen også med på å bygge opp igjen sykepleierskolen deres, dette har ført til et nær og trygt bånd mellom skolene.

Folkehelse

Istedenfor folkehelse her i Norge skal vi ha om folkehelse i Indonesia. Det vil si at vi skal ha folkehelseundervisning i Indonesia, og vi skal også ha et folkehelseprosjekt der nede. Hvordan alt dette fungere og hva det går ut på får jeg fortelle dere mer om etter hvert. Vi skal bare være i Indonesia i ca.5 uker, så folkehelseemnet er ikke helt ferdig når vi kommer tilbake. Derfor får vi også med oss de siste ukene med undervisning her hjemme før vi skal ta eksamen.

Forberedelser og forpliktelser

BeachSelv om vi er svært heldig som så denne muligheten, så er det ikke slik at alt blir servert oss på sølvfat. Det er en hard utvelgelses prosess og forventingen til oss er høye, noe som er forståelig når vi skal ut å representere høgskolen internasjonalt.

Alle har vel sett bilder av utvekslingsstudenter som ligger i på en solseng, på ei nydelig sandstrand med perfekt blått vann? Det ser kanskje avslappende ut, men det ligge utrolig mye hardt arbeid bak. For det første er det et tonn med forberedelser som ligg i forkant av turen. Man skal bestille vaksiner, søke om reisestipend hos lånekassen, søke om visum, bestille fly, bestille forsikringer, og man også ordne med sponsorgaver for å ta med til de som bor i landsbyen. Det høres kanskje ikke så veldig hardt ut, men det er mye mer å tenke over enn om man bestiller en hopp-på-tur til syden, for å si det slik. I tillegg skal vi også prestere på skolefronten, det er mye egenstudie, rapporter som skal leveres, vi skal skrive reiseblogg, vi skal presentere hva vi har gjort der nede på forskjellige arrangementer på skolen, ikke mindre enn fire ganger!

Jeg innså nå at jeg kanskje fikk utveksling til å høres litt skummelt ut, men jeg tror nok at dette er en opplevelse for livet, og at man kanskje glemmer hvilken innsats man har lagt ned med en gang man kommer ned ditt. Jeg håper at så mange som mulig griper sjansen hvis de får den. Dette er en enorm mulighet til å få oppleve verden, og vokse som menneske. Jeg tror nok nå at jeg ikke bare kommer til å vokse som privatperson, men at jeg vil vokse som sykepleier, få en bedre forståelse for verden og blir tryggere på meg selv.

Da har jeg skriblet ned noen tanker om hva jeg mener nå, det skal bli gøy se hva jeg ender opp med av tanker og opplevelser etter hvert som turen skrider frem. Håper dere vil være med meg på denne reisen, og dere må gjerne legge igjen en kommentar om dere har spørsmål.

Wow, ser nå at dette innlegget ble langt lengre enn jeg hadde tenkt! Hedebra for nå, si snakkes snart igjen!

Processed with VSCO with t1 preset

// Renate – Bachelor i sykepleie

2 kommentarer om “Utveksling, litt ditt og litt datt

  1. Hei! Jeg lurte bare på hvordan det er i forhold til obligatorisk skole på sykepleien i Elverum? Hører det er så mye forskjellige, noen sykepleierstudier har obligatorisk skole fra 8-16 hver dag, mens noen har et par forelesninger i uka hvor kun øvingene er obligatoriske.

    1. Hei Cecilie! Vi har ikke obligatorisk skole fra 8-16 hver dag! Hvor mye obligatorisk vi har varierer ut i fra hvilket emne vi er i. Nå har jeg akkurat startet på et emne som heter sykepleie til pasienter med sammensatte omsorgsbehov. Her har jeg nesten ingen undervisning, og i løpet av denne uken har jeg bare 4 timer obligatorisk undervisning. Når vi hadde sykdomslære før jul hadde vi 3 undervisningsdager i uka, der 2 av dem var obligatoriske. Jeg vet at none høgskoler kjører registrering på all undervisning og at man kan ha 15% fravær i løpet av et emne. Slik er det ikke hos oss altså. Her må man være tilstede på obligatorisk undervisning for å få lov til å ta eksamen. Men det er som regel ikke et problem hvis man er borte en dag, da vil man som oftest få oppgaver å levere inne, eller mulighet til å ta det igjen ved en senere anledning. Dette gir rom for at man overlever selv om man er syk en dag, men det er jo ikke greit om alltid er borte. Dette er lærerne svært behjelpelige med altså. Selv om ikke all undervisning hos oss er obligatorisk vil jeg uansett anbefale deg å møte opp på all undervisning uansett! Håper det var svar nok på det du lurte på?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s