Meningsfulle nyttårsforsetter

img_0987

Hei og godt nyttår! I går landet jeg på Gardermoen etter en 2 ukers tur til Hong Kong og Vietnam. Jeg har derfor en litt forsinket skolestart da skolen startet forrige uke. Det har vært en helt fantastisk ferie fylt med en helt fremmed kultur. Jeg har fått sett de fine sidene ved Vietnam og smakt på god mat, men også lært om Vietnamkrigen og hvordan mange mennesker sliter fortsatt. Det har vært en karusell med følelser som har gjort meg mer takknemlig for det vi tar som selvfølgeligheter her hjemme i Norge.

img_1475   img_1655

Det å kunne ha et kjæledyr å ta vare på, fordi vi trenger som regel bare én jobb. Rent drikkevann og mat på bordet. Gratis skolegang og et hav av  muligheter innenfor jobbmarkedet. Et gratis helsesystem som tar vare på oss…Under oppholdet i Vietnam var jeg vitne til flere mennesker som er ofre for gasser som ble brukt under krigen og har blitt ført videre gjennom fødsler. Manglende øyne, misformede armer og føtter..dette er bare en brøkdel av skadene som man kan få, men noe jeg så selv med mine egne øyne 40 år etter krigen tok slutt.

img_1535   img_1579

Så mine nyttårsforsetter for i år er å være takknemlig for det jeg har og mulighetene jeg har tilgjengelig. Jeg er nemlig så heldig å kan være borte fra skolen å dra på ferie! Derfor skal jeg med et smil ta igjen skolearbeidet og lekser. Jeg skal ha null fravær for å ta innover meg all den kunnskapen jeg kan. Jeg er så heldig å kunne utdanne meg som lærer og få muligheten til videreføre kunnskap til fremtidens barn, men ikke bare kunnskap. For å bli et helt menneske skal man også lære om ydmykhet, respekt og nestekjærlighet. Disse egenskapene er det ikke alle som lærer hjemme, derfor burde man som lærer også ta seg tid til å lære elevene sine om hvordan man skal oppføre seg mot andre og i et demokratisk samfunn.

-Ida Furuhaug