En velkjent supermedisin

Vi mennesker har alltid vært opptatt av hvordan vi kan forlenge og forbedre livene våre. Dette har gjerne eksistert som ulike trender og vi er nå inne i en «sunnhetstrend» med fokus på trening og kosthold. Likevel finnes det andre – og mye enklere, måter å gjøre dette på. Nemlig vaksiner.

Her om dagen logget jeg meg inn på vaksinasjonskortet mitt og det var helt fantastisk å se hvor mye jeg er beskyttet mot! Kikhoste, difteri, meslinger, hjernehinnebetennelse, diverse influensaer. Listen var virkelig lang og den nyeste fikk jeg faktisk i går – vaksine mot HPV, et lite virus som står bak nesten alle tilfeller av livmorhalskreft. Vaksinen er relevant for både kvinner og menn, og den er så viktig at den har blitt en del av barnevaksinasjonsprogrammet. Alle kvinner født i 1991 eller yngre har siden november i fjor fått tilbud om å ta vaksinen helt gratis, og jeg håper folk gjør det.

dsc_2286
Klikk her for å lese brosjyren. Foto: Tuva Nor.

Ønsker du ta å vaksinen er det bare å si ifra til fastlegen din eller gjøre som meg, stikk innom nærmeste helsestasjon for unge. Her på Rena arrangerte helsestasjonen egne kvelder med HPV-vaksinering. Og husk, det er gratis!

Og for dere som kanskje ikke er i målgruppen for dette innlegget, men likevel har lest helt ned hit. Jeg ønsker å belønne dere med utsikten fra terrassen min i morges og håper du får en fin torsdag videre. Vi snakkes!

// Tuva – Krise og beredskap

_20170112_101842
Rena + vinter = perfekt! Foto: Tuva Nor.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s